Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Салата от цвекло с чесън и орехи

Салата от цвекло с чесън и орехи

Салата от цвекло с чесън и орехи - изображение

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава червено цвекло или две малки
  • 3 скилидки чесън
  • 100 грама орехи
  • 1 чаена лъжица растително олио/зехтин
  • сол
  • копър, целина или магданоз по желание


Начин на приготвяне:

Сварете за 20-25 минути цвеклото в подсолена вода. След това го сложете в студена вода и оставете да престои в нея половин час или докато се охлади напълно. Може също да приготвите на пара или да изпечете във фурната.

След това обелете зеленчука, измийте го, разрежете на части и настържете ситно в дълбока купа.

Изсушете леко орехите за 10-15 минути във фурната или на тиган (междувременно разбърквайте). Нарежете ги или начупете, след това сложете в найлонов пакет и счукайте.

Скилидките чесън обелете и пресовайте, като може да ги заместите с чесън на прах или чесново масло. Важно е в готовата салата да се усеща чеснова нотка, а как ще постигнете това, е въпрос на избор.

Изсипете чесъна и орехите при цвеклото, подсолете (може да поръсите и със смлян черен пипер, ако предпочитате), разбъркайте

В случай че решите да добавите копър, целина или магданоз, сега е моментът да го направите.

Овкусете с растителна мазнина (бихте могли да използвате майонеза) и разбъркайте всички съставки.

Изчакайте салатата да престои около 20 минути, за да може цвеклото да поеме добре чесновия аромат, и тогава я поднесете охладена.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: 1000.menu

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиДиетиЛюбопитноЛайфстайлАлт. медицинаБотаника