Мариновано червено цвекло по немска рецепта

Необходими продукти:
- 10 броя цвекло, измити
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 2 супени лъжици захар
- 1 чаена лъжичка сол
- щипка черен пипер
- 8-9 чаени чаши вода + 1 и 1/3 чаени чаши вода
- 1/2 чаена чаша бял оцет
Начин на приготвяне:
Кипнете в тенджера 8-9 чаши вода, 1 супена лъжица бял оцет (за запазване на цвета на цвеклото), и сол (по желание).
Добавете цвеклото, покрийте и варете 40-50 минути или докато омекне.
Отцедете, охладете и обелете цвеклото, след което го нарежете не тънки кръгчета.
Смесете царевичното нишесте, захарта, солта и черния пипер в тенджера. Постепенно добавете водата и оцета при непрекъснато разбъркване.
Гответе като разбърквате постоянно, докато сместа се сгъсти и заври. След това добавете резените цвекло и гответе, докато се затопли.
Сервирайте маринованото цвекло като гарнитура към основно ястие.
Приятен апетит!
Източник:
bettycrocker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОРГАЗЪМ КОНТРОЛ капсули * 60
ВЕГАВЕРО L-ЦИТРУЛИН + L-АРГИНИН + ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО капсули * 150
ВИТАНАТ МУЛТИВИТАМИНЕН СИРОП ЗА ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ 250 мл
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО таблетки * 90 HOLLAND & BARRETT
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Как червеното цвекло помага на здравето
- Червено цвекло
- Пречистете черния си дроб със сок от червено цвекло
- Отстранете камъните в жлъчката със сок от цвекло
- Червеното цвекло - лек за разширени вени и други заболявания
- Червеното цвекло - природно средство срещу запек
- Боядисайте старата покривка с натурални багрила
- Боядисайте косата си червена с домашна боя
- Смути от червено цвекло, ябълка и лайм
Коментари към Мариновано червено цвекло по немска рецепта