Мариновано червено цвекло по немска рецепта

Необходими продукти:
- 10 броя цвекло, измити
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 2 супени лъжици захар
- 1 чаена лъжичка сол
- щипка черен пипер
- 8-9 чаени чаши вода + 1 и 1/3 чаени чаши вода
- 1/2 чаена чаша бял оцет
Начин на приготвяне:
Кипнете в тенджера 8-9 чаши вода, 1 супена лъжица бял оцет (за запазване на цвета на цвеклото), и сол (по желание).
Добавете цвеклото, покрийте и варете 40-50 минути или докато омекне.
Отцедете, охладете и обелете цвеклото, след което го нарежете не тънки кръгчета.
Смесете царевичното нишесте, захарта, солта и черния пипер в тенджера. Постепенно добавете водата и оцета при непрекъснато разбъркване.
Гответе като разбърквате постоянно, докато сместа се сгъсти и заври. След това добавете резените цвекло и гответе, докато се затопли.
Сервирайте маринованото цвекло като гарнитура към основно ястие.
Приятен апетит!
Източник:
bettycrocker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛИБИДО ТЕРАПИ ЗА ЖЕНИ капсули * 30
МУРАКОЛ ДЖЕНТЪЛ ЪП капсули * 120
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОБИЛКОВА АПТЕКА ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО + ВИТАМИН C 50 мл
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО прах 150 г NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Как червеното цвекло помага на здравето
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Пречистете черния си дроб със сок от червено цвекло
- Отстранете камъните в жлъчката със сок от цвекло
- Червено цвекло
- Червеното цвекло - природно средство срещу запек
- Боядисайте косата си червена с домашна боя
- Как може да си замразим листа от червено цвекло?
- Сок от червено цвекло срещу анемия
- Как да варим червеното цвекло, за да запази витамините си?
Коментари към Мариновано червено цвекло по немска рецепта