Мариновано червено цвекло по немска рецепта
Необходими продукти:
- 10 броя цвекло, измити
- 2 супени лъжици царевично нишесте
- 2 супени лъжици захар
- 1 чаена лъжичка сол
- щипка черен пипер
- 8-9 чаени чаши вода + 1 и 1/3 чаени чаши вода
- 1/2 чаена чаша бял оцет
Начин на приготвяне:
Кипнете в тенджера 8-9 чаши вода, 1 супена лъжица бял оцет (за запазване на цвета на цвеклото), и сол (по желание).
Добавете цвеклото, покрийте и варете 40-50 минути или докато омекне.
Отцедете, охладете и обелете цвеклото, след което го нарежете не тънки кръгчета.
Смесете царевичното нишесте, захарта, солта и черния пипер в тенджера. Постепенно добавете водата и оцета при непрекъснато разбъркване.
Гответе като разбърквате постоянно, докато сместа се сгъсти и заври. След това добавете резените цвекло и гответе, докато се затопли.
Сервирайте маринованото цвекло като гарнитура към основно ястие.
Приятен апетит!
Източник:
bettycrocker.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО прах 100 г
ВЕГАВЕРО L-ЦИТРУЛИН + L-АРГИНИН + ЧЕРВЕНО ЦВЕКЛО капсули * 150 VV-VITA-317
НовАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОПОТЕНСИ ТЕРАПИ капсули * 60
ХАЯ ЛАБС СУПЕР ГРИЙНС С АРОМАТ ПРАСКОВА прах 300 г
Нов ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Червено цвекло - хранителен състав, полезни свойства и вреди
- Как червеното цвекло помага на здравето
- Морковена салата с червено цвекло, нар и орехи
- Салата от моркови, цвекло и целина
- Боядисайте косата си червена с домашна боя
- Пречистете черния си дроб със сок от червено цвекло
- Понижете високото кръвно налягане с червено цвекло
- Как да варим червеното цвекло, за да запази витамините си?
- Отстранете камъните в жлъчката със сок от цвекло
- Червено цвекло
Коментари към Мариновано червено цвекло по немска рецепта