Салата от пилешки гърди с орехи

Необходими продукти:
0,500 кг пилешки гърди
1 ябълка
3 сварени яйца
1 глава лук
100 грама кашкавал
70 грама сушени сини сливи
50 грама орехи
майонеза
Начин на приготвяне:
Пилешкото месо може просто да сварите и нарежете или да нарежете на парчета и изпържите с къри. Оформете изстиналото месо като квадрат и намажете с майонеза.
Нарежете лука на ситно, попарете го с вряла вода, отцедете я и след като изстине, го разпределете върху "квадрата". Отново намажете с майонеза.
Обелете ябълката, почистете от сърцевината със семките и нарежете на малки парчета, сложете слой от нея върху лука. Не забравяйте майонезата.
От белтъка на сварените яйца направете цветенца за украса. Останалото нарежете ситно и сложете следващия слой.
Идва ред на сушените сини сливи: ако са меки - нарежете ги, ако не - накиснете ги предварително, за да омекнат, сложете и тях. Пак намажете с майонеза. Поръсете с настъргания кашкавал и повече майонеза не слагайте.
Настържете орехите с ренде и поръсете салатата. Оставете известно време да се поемат вкусовете, украсете с "листенцата" от белтъците, магданоз и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
БИЛКА ТОНИК ПРИ КОСОПАД 200 мл
ТРИАКТАЛ капсули * 30
МАРИСТО МАСЛО ОТ ОРЕХОВИ ЯДКИ 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Орехи - ползи и вреди
- Пилешко филе с мед и горчица
- Черен орех
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
Коментари към Салата от пилешки гърди с орехи