Салата от запържени тиквички с домати, моркови и сметана
Необходими продукти:
- 2 тиквички
- 6 домата
- 2 моркова
- 3 супени лъжици заквасена сметана (или използвайте майонеза)
- 1/2 чаена чаша брашно
- 50 милилитра олио
- чесън и сол
- листа зелена салата за поднасяне
Начин на приготвяне:
Нарежете тиквичките на кръгчета (дебелината е по желание, в зависимост дали предпочитате да бъдат хрупкави или по-сочни), сложете в купа, подсолете и разбъркайте.
След това оваляйте в брашно и запържете от двете страни в олиото за около 2 минути от всяка. Изваждайте готовите върху хартия, за да се отцеди мазнината, която са поели.
Настържете морковите, подправете сметаната със сол, нарязан или намачкан чесън и черен пипер.
Нарежете доматите на кръгчета, като направете това непосредствено преди поднасянето на салата, защото ще отделят сок, ако престоят нарязани.
Сложете листа зелена салата в чиния и върху тях разпределете зеленчуците: ред тиквички, последван от настъргани моркови, сос, доматени шайби.
Украсете със зелени подправки по избор.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: menunedeli.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОНАТУРА ТЕРАПИ МЕГА МУЛТИВИТАМИНИ разтвор 500 мл
ОЛ НУТРИШЪН КЕТЧУП 460 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С РИБА И ЗЕЛЕНЧУЦИ В ДОМАТЕН СОС 220 г 6823
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Домат
- Пилешко филе Капрезе
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Зеленчукова салата от зелени домати с моркови, чушки и чесън
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- Полезни и вредни свойства на чери доматите
- Как доматите влизат в менюто на европейците
- Отстранете мазолите по краката с домат или смокиново листо
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
Коментари към Салата от запържени тиквички с домати, моркови и сметана