Салата от броколи с маслини, пармезан и орехи

Необходими продукти:
350 грама броколи
50 грама черни маслини без костилки
50 грама орехи
20-30 грама пармезан
1 супена лъжица балсамов оцет
4 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица сухо бяло вино
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица мед
връзка пресен босилек
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете броколите на "букетчета" и ги бланширайте за 3 минути във вряща вода. Може и по-дълго, ако предпочитате да бъдат по-меки.
Отцедете горещата вода и изплакнете броколите със студена, за да запазят цвета си.
Босилека нарежете ситно.
Орехите изпечете в сух тиган. Маслините нарежете на половинки, ако искате, или оставете цели.
Направете дресинг, смесвайки зехтина с балсамовия оцет, виното и меда. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Сложете броколите в подходящ съд, прибавете маслините, орехите и босилека.
Полейте салатата с готовия сос и поръсете с настърган пармезан.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ЖАН Д'АРСЕЛ ПРЕСТИЖ БОГАТ ПОДХРАНВАЩ КРЕМ 50 мл
БИЛКОВА АПТЕКА ТИНКТУРА СУЛФОРАФАН + СЕЛЕН 50 мл
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
БИОТОНА БИО СУПЕРГРИЙНС 150 г
УЕЙТ УЪРЛД ВЕГАН КОЛАГЕН капсули * 180
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Костилките от маслини прочистват червата
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Маслина (европейска)
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Огретен от тиквички с пармезан и яйчена заливка
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
Коментари към Салата от броколи с маслини, пармезан и орехи