Салата от броколи с маслини, пармезан и орехи
Необходими продукти:
350 грама броколи
50 грама черни маслини без костилки
50 грама орехи
20-30 грама пармезан
1 супена лъжица балсамов оцет
4 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица сухо бяло вино
1/2 чаена лъжица сол
1/2 чаена лъжица мед
връзка пресен босилек
смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете броколите на "букетчета" и ги бланширайте за 3 минути във вряща вода. Може и по-дълго, ако предпочитате да бъдат по-меки.

Отцедете горещата вода и изплакнете броколите със студена, за да запазят цвета си.
Босилека нарежете ситно.

Орехите изпечете в сух тиган. Маслините нарежете на половинки, ако искате, или оставете цели.
Направете дресинг, смесвайки зехтина с балсамовия оцет, виното и меда. Подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.

Сложете броколите в подходящ съд, прибавете маслините, орехите и босилека.

Полейте салатата с готовия сос и поръсете с настърган пармезан.

Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЪЖКО ЗДРАВЕ КОМПЛЕКС капсули * 60 VIRIDIAN
ПРОСТАФАН капсули * 30
ТермолабилниРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Костилките от маслини прочистват червата
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Екстракт от маслинови листа – ползи и странични ефекти
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Как да си направим кълнове от броколи в домашни условия
- Как се прави пармезан (Пармиджано-Реджано) и полезен ли е
Коментари към Салата от броколи с маслини, пармезан и орехи