Запечени броколи с пармезан, чесън и лимон
Необходими продукти:
1 глава броколи
1/2 лимон
2 скилидки чесън
1/4 чаена чаша зехтин
1/4 чаена лъжица лют червен пипер (или нарязана люта червена чушка)
пармезан на вкус
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете броколите на съцветия и ги пуснете във вряща вода за 3 минути. Извадете ги и ги полейте със сока от половин лимон. Налейте зехтина в тенджера и прибавете нарязаните скилидки чесън. След около 5 - 8 минути сложете червения пипер. Свалете от котлона и налейте ароматното масло при броколите. Прехвърлете всичко в тава, овкусете със сол и черен пипер.
Поставете във фурната и нека ястието се запече при 250 градуса в продължение на 10 - 15 минути. След това поръсете с настърган пармезан и върнете във фурната за още 2 - 3 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ 50+ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Тибетската рецепта с чесън - изчиства излишните мазнини и нормализира кръвното налягане
Коментари към Запечени броколи с пармезан, чесън и лимон