Запечени броколи с пармезан, чесън и лимон

Необходими продукти:
1 глава броколи
1/2 лимон
2 скилидки чесън
1/4 чаена чаша зехтин
1/4 чаена лъжица лют червен пипер (или нарязана люта червена чушка)
пармезан на вкус
сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Разделете броколите на съцветия и ги пуснете във вряща вода за 3 минути. Извадете ги и ги полейте със сока от половин лимон. Налейте зехтина в тенджера и прибавете нарязаните скилидки чесън. След около 5 - 8 минути сложете червения пипер. Свалете от котлона и налейте ароматното масло при броколите. Прехвърлете всичко в тава, овкусете със сол и черен пипер.
Поставете във фурната и нека ястието се запече при 250 градуса в продължение на 10 - 15 минути. След това поръсете с настърган пармезан и върнете във фурната за още 2 - 3 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЕЛЕСАН таблетки * 60
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
Нов ПРОМОМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
КАЛИВИТА МУЛТИВИТАМИНИ ВИТАЛ ЗА КРЪВНА ГРУПА В таблетки * 90
БРОКОЛИ капсули 250 мг * 60 SPN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Масло от чесън - ползи и употреба
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Ароматна печена царевица
- Разядка от люти чушки с домати и чесън
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Чесън - състав, полезни свойства и противопоказания
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Печено филе от сьомга със салца от авокадо
Коментари към Запечени броколи с пармезан, чесън и лимон