Салата от броколи на пара с печени лешници и чесън
Необходими продукти:
- 2 глави броколи
- 3 скилидки чесън
- 120 грама лешници
- 120 милилитра зехтин
- 1 лимон
- сол
Начин на приготвяне:
Разделете на "букетчета" броколите, пригответе ги на пара за 5-7 минути, докато придобият наситен зелен цвят и омекнат. Свалете от котлона.
Лешниците изпечете за 5 минути във фурната (на 175 градуса), обвивката им трябва да потъмнее и да започне да се напуква. Изчакайте да се охладят малко, изсипете ги върху кърпа, увийте с нея и стрийте между дланите си в продължение на 10 секунди. По този начин ще отстраните покритието на ядките. След това ги нарежете.
Сгорещете зехтина в подходящ съд (на среден огън) и в него запържете чесновите скилидки до зачервяване, като периодично разбърквате. Когато свалите от котлона, налейте прясно изцедения сок от един лимон, подсолете и прибавете лешниците. Разбъркайте.
Сложете броколите в съда, в който ще сервирате, полейте ги с ароматния зехтин заедно с чесъна и ядките.
Салатата е готова за консумация.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЪД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА - MICRO STEAMER
КУХНЕНСКИ РОБОТ AGU BABY OCTOPY
Безплатна доставка за България!ТУИСТШЕЙК УРЕД ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА ХРАНА И СТЕРИЛИЗИРАНЕ 6 В 1 В ЧЕРЕН ЦВЯТ 78525
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ БРОКОЛИ С ОРИЗ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си направим кълнове от броколи в домашни условия
- Броколите могат да предпазят белите дробове от увреждане
- Гарнитура от броколи със зелен фасул и моркови
- Сметанови броколи с гъби и пармезан
Коментари към Салата от броколи на пара с печени лешници и чесън