Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Салата от броколи на пара с печени лешници и чесън

Салата от броколи на пара с печени лешници и чесън

Салата от броколи на пара с печени лешници и чесън - изображение

Необходими продукти:

  • 2 глави броколи
  • 3 скилидки чесън
  • 120 грама лешници
  • 120 милилитра зехтин
  • 1 лимон
  • сол


Начин на приготвяне:

Разделете на "букетчета" броколите, пригответе ги на пара за 5-7 минути, докато придобият наситен зелен цвят и омекнат. Свалете от котлона.

Лешниците изпечете за 5 минути във фурната (на 175 градуса), обвивката им трябва да потъмнее и да започне да се напуква. Изчакайте да се охладят малко, изсипете ги върху кърпа, увийте с нея и стрийте между дланите си в продължение на 10 секунди. По този начин ще отстраните покритието на ядките. След това ги нарежете.

Сгорещете зехтина в подходящ съд (на среден огън) и в него запържете чесновите скилидки до зачервяване, като периодично разбърквате. Когато свалите от котлона, налейте прясно изцедения сок от един лимон, подсолете и прибавете лешниците. Разбъркайте.

Сложете броколите в съда, в който ще сервирате, полейте ги с ароматния зехтин заедно с чесъна и ядките.

Салатата е готова за консумация.

Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: patee.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияЗдравни съветиРецептиИсторияЛюбопитноНовиниАлт. медицинаХранене при...ДиетиБотаника