Сьомга на пара със сос от кисели краставички
Необходими продукти:
- 2-3 филета сьомга
- сол, черен пипер, лимонов сок
- 50 милилитра неподсладена течна сметана
- 3 кисели краставички
- 100 грама млечна майонеза
- 1 супена лъжица марината от кисели краставички
- половин скилидка чесън
Начин на приготвяне:
Подправете филето със сол, черен пипер, лимонов сок от двете страни и го пригответе на пара за 30 минути. В купичка нарежете киселите краставички, добавете сметаната, млечната майонеза, нарязаната скилидка чесън и сол според вкуса ви. Разбъркайте и разредете в маринатата от краставичките. Охладете получения сос и поднесете сьомгата, гарнирана с него. Поднесете порцията, украсена с лимон и й се насладете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: buonissimo.org
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЪД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА - MICRO STEAMER
КУХНЕНСКИ РОБОТ AGU BABY OCTOPY
Безплатна доставка за България!УРЕД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА 3 НИВА PETRA
Безплатна доставка за България!УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ОРИЗ И ВАРИВА ETA GRANELLINO 1.5 л
Безплатна доставка за България!ОМЕГА 3 РИБЕНО МАСЛО капсули 500 мг * 120 SANCT BERNHARD
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какви са здравословните ползи на хайвера от сьомга
- Базови съвети за приготвяне на сьомга
- Маринована сьомга на фурна със зеленчуци, чили и лайм
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Печена сьомга в хрупкава коричка от семена
- Брускети с пастет от сьомга и крема сирене
- Сьомга на фурна с хрупкава коричка
- Как да сварим яйца (на пара и във вода), без да се спукат
- Ризото със сьомга, грах и фенел
- Обработка на храната на пара: същност, полза и вреда
Коментари към Сьомга на пара със сос от кисели краставички