Лаврак със зеле на пара

Необходими продукти:
- 2 лаврака (или филе от друга бяла риба)
- 1 зелена или червена люта чушка, почистени и наситнени
- 1 чаена лъжичка корен джинджифил
- 300 грама зелено зеле, тънко нарязано
- 2 чаени лъжички зехтин
- 1 чаена лъжичка сусамово масло
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 2 чаени лъжички соев сос
Начин на приготвяне:
Овкусете рибата с лютата чушка, джинджифила и малко морска сол.
Задушете зелето за 5 минути, добавете лаврака и задушете за още 5 минути или докато рибата се сготви.
Загрейте зехтин и запържете чесъна, докато покафенее, като разбърквате често.
Сервирайте лаврака в чиния, овкусете със соев сос и запържения чесън.
Приятен апетит!
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЪД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА - MICRO STEAMER
КУХНЕНСКИ РОБОТ AGU BABY OCTOPY
Безплатна доставка за България!УРЕД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА 3 НИВА PETRA
Безплатна доставка за България!УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ОРИЗ И ВАРИВА ETA GRANELLINO 1.5 л
Безплатна доставка за България!ТОТАЛ БОДИ РИБЕН КОЛАГЕН + ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА, ГЛУТАМИН И БИОТИН прах 135 г НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Бяла риба – хранителна стойност и ползи за здравето
- Обработка на храната на пара: същност, полза и вреда
- Бяла риба със спанак, домати и маслини
- Филе от бяла риба със сос Мохито
- Риба на пара с домати и чесън
- Бяла риба в лимоново-маслен сос
- Панирана бяла риба с корнфлейкс и пармезан на фурна
- Сьомга на пара със сос от кисели краставички
- Филе от бяла риба със сусам на фурна
- Такоси с риба и сос Дзадзики
Коментари към Лаврак със зеле на пара