Лучени вързопчета на пара

Необходими продукти:
- 300 грама брашно
- 170 милилитра вода
- 2 грама суха мая
- 3 грама сол
за пълнежа
- зехтин за намазване
- шарена сол за поръсване
- 25 грама зелен или див лук
Начин на приготвяне:
Сложете брашното, смесено с маята върху чист плот, направете среда, в която изсипете водата, солта и замесете тесто. Разточете правоъгълна кора, намажете я със зехтин, поръсете с шарена сол и нарязан ситно зелен лук.
Внимателно навийте на руло и го разрежете. Вземете две по две от изрезките и ги сложете една върху друга.
С помощта на пръчица ги притиснете в средата и стиснете с пръсти, така че да придобие формичка.
Направете останалите по същия начин и подредете в съд за готвене на пара.
Загрейте вода, сложете хлебчетата отгоре и гответе в продължение на 20 минути. Охладете, поднесете и им се насладете.
Добър апетит!
Източник: bake-street.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СЪД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА - MICRO STEAMER
КУХНЕНСКИ РОБОТ AGU BABY OCTOPY
Безплатна доставка за България!УРЕД ЗА ГОТВЕНЕ НА ПАРА 3 НИВА PETRA
Безплатна доставка за България!УРЕД ЗА ВАРЕНЕ НА ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ 2.2 л
МУЛТИФУНКЦИОНАЛЕН УРЕД ЗА ОРИЗ И ВАРИВА ETA GRANELLINO 1.5 л
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Солени бутерки с шунка, кашкавал и спанак
- Късана баница от лаваш със сирене, яйца и прясно мляко
- Руло от лаваш с картофено пюре и кайма
- Банички на тиган с масло, сирене и шунка
- Бутерки със спанак, сирене и чесън
- Зеленчукова баница с кефир
- Баница от бутер тесто с бекон и зеленчуци
- Пурички от кори за баница със спанак, сьомга и фета
- Баница с лук, домати и кашкавал
- Бутерки с козе сирене, песто и домати
Коментари към Лучени вързопчета на пара