Рулца от патладжани с плънка от пилешки дробчета
Необходими продукти:
2 патладжана (млади, без семена)
1 глава лук
200 грама пилешки дробчета
4 - 5 скилидки чесън
30 грама масло
100 милилитра зехтин
подправки на вкус: черен пипер, чубрица, кориандър, сол, брашно, винен оцет
магданоз за украса
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, отрежете дръжките им. С помощта на голям остър нож нарежете зеленчука на тънки и дълги парчета (дебелината им да не бъде повече от 5 мм). Не нужно да обелвате. Ако решите, може да посолите, за да се премахне горчивият вкус.
След това изпържете в зехтина до образуването на красив златист оттенък. Много е важно да не препържвате. Когато станат златисти, веднага обърнете парчетата от другата страна. Когато и бъдат готови от нея, извадете в чиния, за да изстиват. Друг важен момент е да не подреждате патладжаните един върху друг.
Обелете, нарежете лука на ситно и го запържете в зехтин или го задушете при затворен капак, докато се зачерви приятно.
В отделен съд изпържете дробчетата до готовност като предварително сте ги измили и оваляли в брашно. Не е необходимо да добавяте подправки.
Към готовите дробчета прибавете изпържения лук и задушете под капак в продължение на 8 - 10 минути на слаб огън. След това свалете тигана от котлона и оставете съдържанието да изстине до стайна температура.
Когато това стане, смелете сместа, за да се получи кайма (по подобен начин се прави пастет от черен дроб). Към нея добавете маслото, сол, пипер, чубрица, кориандър (подправките на вкус). Старателно намачкайте всичко с вилица, разбъркайте до еднородност на плънката, но не прекалявайте.
В края на всяко парче патладжан сложете по малко от нея и навийте на руло.
Подредете рулцата в чиния, поръсете с нарязан магданоз или просто украсете с него.
Направете чеснов сос. Той се прави лесно: счукайте чесъна, добавете сол и пипер, разбъркайте. След това прибавате 1 чаена лъжица оцет и 2 - 3 супени лъжици зехтин. Отново разбъркайте много добре.
Полейте рулцата със соса и ги приберете в хладилника за минимум 1 час.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Цветни рулца от тортила питки
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пилешки дробчета с лук
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Пилешко филе с плънка от прошуто и сирене крема
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Пълнен хляб с пилешко филе, пушен бекон и гъби
Коментари към Рулца от патладжани с плънка от пилешки дробчета