Пържени патладжани с плънка от моркови с орехи и чесън
 
    Необходими продукти:
3 големи патладжана
400 грама моркови
50-100 грама орехови ядки
4 скилидки чесън
сок от половин лимон
олио
сол, черен и червен пипер на вкус
клечки за зъби или подходящи шишчета за закрепване на рулцата
Начин на приготвяне:
Настържете морковите на ситно или нарежете на тънки ивици, подсолете ги и оставете да престоят 20 минути. Поръсете с черен и червен пипер, може да добавите и кориандър, ако желаете.
Загрейте олио, към него прибавете лимоновия сок и смлените скилидки чесън. С тази комбинация залейте морковите. Разбъркайте, притиснете с подходяща тежест и нека престоят така половин час.
След това махнете предмета, който ги е пресовал, и приберете ароматните зеленчуци в хладилника за 1-2 часа.
Когато извадите, добавете орехите, които може да смелите, да счукате или просто нарежете с ножа.
Обелете патладжаните, нарежете ги на тънки ивици по дължина и подсолете всяка една от тях, след което изпържете леко от двете страни. Извадете върху хартия, за да може тя да поеме излишната мазнина.
Слагайте по малко от морковената плънка в края на всяко парче патладжан, оформете рула, закрепете ги с клечки за зъби или подходящи шишчета и подредете в чиния.
Зеленчуковото предястие е готово.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЕВЕЛИН КОЗМЕТИКС УСКОРИТЕЛ ЗА ТЕН И СОЛАРИУМ 150 мл.
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
НУТРАВИТА ВЕГАН КОЛАГЕН КОМПЛЕКС капсули * 180
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН ГОЛД ВИТА-МИН АНТИ-ОКС СУПЕР СПОРТ капсули * 60
ОЛИМП СПОРТ НУТРИШЪН АНТИ-ОКС ПАУЪР БЛЕНД капсули * 60
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как да пречистим кръвоносните съдове с чесън
- Орехи - ползи и вреди
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Препечени чеснови филийки с масло, самардала и чубрица
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- 5 вреди от честото консумиране на чесън
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Пържени чушки с чесън и магданоз





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Пържени патладжани с плънка от моркови с орехи и чесън