Салата от патладжани с чушки и чесън
Необходими продукти:
2 килограма патладжани
500 грама сладки чушки
3 големи глави лук
3 големи моркова
1 глава чесън
1 връзка магданоз
1 чаена чаша олио
подправки по ваш избор и на вкус
4 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
150 милилитра оцет
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, отрежете опашките им и сварете цели в подсолена вода в продължение на 7-10 минути. Изчакайте да изстинат, отцедете от течността, обелете ги и нарежете на едри парчета.
Чушките измийте, почистете от опашките и семената, след което нарежете на сламки.
Морковите настържете с помощта на едро ренде, лука обелете и нарежете на кръгчета.
Чесъна и магданоза накълцайте ситно (чесъна може и да намачкате с помощта на преса).
Смесете всички продукти в подходящ съд, налейте олиото, оцета, сложете солта, захарта и добавете предпочитани от вас други подправки. Оставате салатата да престои едно денонощие, като през това време разбъркате няколко пъти.
Съхранявайте в хладилник.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Лук за борба с косопада и бърз растеж на косата
- Правете компрес на натъртеното място с кромид лук
- Домашно лечение на синузит с чесън и мед
- Ползи и вреди на червения лук
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Чипс от моркови на фурна
- Гарнитура от задушени моркови с чесън, риган и лимон
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Как да излекувате гъбичките по ноктите за седмица с чесън
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
Коментари към Салата от патладжани с чушки и чесън