Салата от патладжани с чушки и чесън

Необходими продукти:
2 килограма патладжани
500 грама сладки чушки
3 големи глави лук
3 големи моркова
1 глава чесън
1 връзка магданоз
1 чаена чаша олио
подправки по ваш избор и на вкус
4 супени лъжици захар
1 супена лъжица сол
150 милилитра оцет
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, отрежете опашките им и сварете цели в подсолена вода в продължение на 7-10 минути. Изчакайте да изстинат, отцедете от течността, обелете ги и нарежете на едри парчета.
Чушките измийте, почистете от опашките и семената, след което нарежете на сламки.
Морковите настържете с помощта на едро ренде, лука обелете и нарежете на кръгчета.
Чесъна и магданоза накълцайте ситно (чесъна може и да намачкате с помощта на преса).
Смесете всички продукти в подходящ съд, налейте олиото, оцета, сложете солта, захарта и добавете предпочитани от вас други подправки. Оставате салатата да престои едно денонощие, като през това време разбъркате няколко пъти.
Съхранявайте в хладилник.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
МАКСИМУМ ГРИЙНС КЪМПЛИЙТ таблетки * 90 GNC
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
БОРОВ ПРАШЕЦ С ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ саше * 12 GUOZHEN
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Чадърест гарвански лук, Гарвански лук, Орнитогалум
- Ако сте нервни, пригответе си отвара
- Масло от чесън - ползи и употреба
- Ползи и вреди на червения лук
- Морковено руло с плънка от топено сирене, кашкавал и зелен лук
- Левурда, мечи лук - състав, полезни свойства и противопоказания
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Пролетна салата от спанак с киноа и нахут
- Как се прави черен чесън – рецепта за приготвяне и кулинарна употреба
- Направете си сами зелен лук в бутилка
Коментари към Салата от патладжани с чушки и чесън