Рулца от мариновани патладжани със сирене, босилек и доматен сос
Необходими продукти:
- 500 грама мариновани патладжани, нарязани на филийки
- 250 грама натрошено сирене
- 125 грама крема сирене
- нарязан ситно пресен босилек
- риган и зехтин
- 1 килограм зрели домати, обелени и настъргани
- сол, черен пипер според вкуса
- зехтин за запръжка
- пресен босилек за украса
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 1 супена лъжица брашно
- 30 милилитра вода
- 1 щипка захар
Начин на приготвяне:
В купа смесете сиренето и крема сиренето. Добавете ситно нарязан босилек, риган и зехтин. Подправете с черен пипер на вкус и разбъркайте. Върху всяка филийка патладжан сложете от сместа и завийте на рула.
Подредете ги в тава, намазана със зехтин.
В тенджера загрейте мазнина и запържете настърганите домати. Подправете със сол, черен пипер, червен пипер и захар, за да смекчи киселинността. Разбъркайте и гответе на тих огън. Размийте брашното във водата и налейте на тънка струя към доматения сос.
Бъркайте, за да се сгъсти и изсипете сместа върху патладжанените рулца. Загрейте фурната на 190 градуса и запечете за 10-15 минути. Охладете, разпределете ястието в чинии и украсете с пресен босилек. Поднесете и с удоволствие хапнете.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.blogdechataigne.fr
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Ливанска разядка Мутабал
- Патладжан
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Рулца от патладжани със сирена в доматен сос
Коментари към Рулца от мариновани патладжани със сирене, босилек и доматен сос