Зеленчукова салата с патладжани и нахут

Необходими продукти:
- 1-2 краставици
- 2 патладжана
- 2 домата
- 1 чаена чаша брашно
- половин връзка копър
- 2-3 стръка магданоз
- сол, зехтин и балсамов оцет на вкус
- 2 глави червен лук
- 300 грама сварен нахут
- зехтин за пържене
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете, нарежете патладжана на кръгчета и подсолете. Сгорещете зехтина в тиган, утепайте го в брашно и изпържете от двете страни.
Отцедете върху кухненска хартия и наредете в салатиера. В купа нарежете доматите, краставиците, лука, пресните подправки и добавете нахута. Подправете със зехтин, сол и балсамов оцет.
Разбъркайте и разпределете зеленчуците върху изпържения патладжан. Охладете и поднесете салатата, гарнирана със стръкче пресен магданоз.
Добър апетит!
Източник: www.themediterraneandish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
МАТИСЪН ПРОТЕИН ОТ НАХУТ 400 г
АУРА ХЕРБАЛС ВИТАМИН D3 + K2 ВЕГАН капки 50 мл
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Как да се отървем от болестите по пипера и патладжана?
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Патладжани с кашкавал и доматен сос
Коментари към Зеленчукова салата с патладжани и нахут