Рулца Капрезе от патладжани с бяло вино

Необходими продукти:
- 2-3 патладжана
- 2 скилидки чесън
- 1 супена лъжица балсамов оцет
- връзка магданоз
- 7 маслини без костилки
- 2 супени лъжици настъргана моцарела (за плънката)
- 50 грама моцарела за сервирането
- 3/4 чаена чаша сухо бяло вино
- 2 домата
- 1 сладка чушка
- листенца босилек за украса
Начин на приготвяне:
Измийте патладжаните, нарежете ги по дължина на парчета, дебели 0,5 сантиметра. Сложете ги в гевгир, подсолете обилно и оставете за 15 минути. След това бланширайте за 2-3 минути във вряща вода или изпържете от двете страни в горещо олио. Отцедете с помощта на гевгир.
Листата на магданоза, маслините и чесъна наситнете и смесете с нарязания на тънки парченца домат. Подправете с черен пипер и сол, добавете настърганата моцарела и разбъркайте.
Загрейте фурната на 180-200 градуса.
В единия край на патладжанените ленти сложете от плънката и навийте рулца.
Втория домат нарежете на кубчета, налейте малко вода при тях, виното и балсамовия оцет. Прибавете чушката, нарязана също на кубчета, разбъркайте и изсипете сместа в тава.
Подредете рулцата върху зеленчуковата смес с виното, като ги поставяте с шева надолу. Изпечете ги във фурната за около 30-40 минути.
Малко преди да бъдат готови (10 минути преди да ги извадите), сложете по парче моцарела върху всяко руло и допечете.
Поръсете със смлян пипер и листенца босилек.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: smak.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Патладжан
- Не изхвърляйте дръжките на патладжаните - те лекуват хемороиди
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Салата от печени патладжани и пресни домати с чесън и лук
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Ливанска разядка Мутабал
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
Коментари към Рулца Капрезе от патладжани с бяло вино