Руло от омлет и топено сирене и пилешка плънка с чесън
Необходими продукти:
- 200 грама пилешка кайма
- 2 яйца
- 200 грама топено сирене
- 100 грама майонеза
- 1 чушка
- 1 глава лук
- 1/2 чаена лъжица доматено пюре
- 3 скилидки чесън
- сол, къри, черен пипер
Начин на приготвяне:
Смесете разбитите яйца с настърганото топено сирене и майонезата. Сложете и щипка къри в сместа.
Покрийте дъното на тава с лист алуминиево фолио, намазнете го с олио и разпределете омлетната маса. Изпечете за 15 минути във фурната при 220 градуса.
Накълцайте ситно чушката и лука, изпържете ги до полуготовност, добавете 1/2 чаена лъжица доматено пюре и същото количество майонеза, задушете за 5 минути и оставете сместа за момента.
Заемете се плънката. Изсипете пилешката кайма в тиган с нагорещена мазнина, добавете чесъна, черен пипер, сол и 1 супена лъжица майонеза. Задушете за 7 минути, като междувременно разбърквайте.
Намажете омлета с плънката, върху нея разпределете чушката и лука, навийте руло и внимателно го прехвърлете в тава, чието дъно предварително сте подмазали.
Изпечете във фурната за 15 минути, а градусите да бъдат 230. Пет минути преди ястието да бъде готово, го покрийте с алуминиево фолио.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: liveinternet.ru
Коментари към Руло от омлет и топено сирене и пилешка плънка с чесън