Руло от кайма със сос песто, сушени домати и моцарела
Необходими продукти:
- 1 килограм кайма по ваш избор
- 1 яйце
- 1/4 чаена чаша песто от рукола или друг вид
- 1/4 чаена чаша сушени домати
- 100 грама моцарела или друго подобно сирене
- 50 грама масло (ако каймата е достатъчно мазна, може да не използвате масло)
- сол и смлян черен пипер на вкус
- щипка кайенски пипер или няколко капки лют сос - по желание
- 1-2 супени лъжици масло по желание
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 180-190 градуса.
В подходяща купа разбийте леко яйцето, към него прибавете каймата, подправете със сол и смлян черен пипер на вкус и омесете.
Подмажете дъното на тава с олио, поръсете с галета и сложете слой от половината от каймата. В средата (по дължина) разпределете соса песто, сушените домати и най-отгоре сложете парче моцарела.
Покрийте всичко с пласт от останалата кайма и заравнете, оформяйки руло. Ако използвате пуешка или пилешка кайма, сложете няколко парченца масло на повърхността.
Изпечете ястието в загрятата фурна в продължение на 40-45 минути, докато се образува златисто покритие.
Изчакайте 5 минути преди да извадите от фурната и поднесете рулото с отделилият се при печенето сос.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Руло от кайма в доматен сос с чесън и билки
- Руло от кайма с плънка от гъби и лук
- Руло от яйчен блат с кашкавал и плънка от кайма
- Руло от кайма с плънка от шунка и кашкавал
- Руло Стефани с кайма от агнешки дреболии
- Руло Стефани с гъби, нарязани яйца, лук и маслини
- Руло от кайма със сушени сини сливи, кашкавал и медена глазура
- Руло "Стефани" със спанак
- Руло от кайма със зеленчуци, яйца и наденица
- Руло от кайма със зеленчукова плънка
Коментари към Руло от кайма със сос песто, сушени домати и моцарела