Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Ребра с виненена глазура

Ребра с виненена глазура

Ребра с виненена глазура - изображение

Необходими продукти:

  • 2 килограма свински ребра
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1 чаена чаша червено вино
  • 1 чаена чаша кафява захар
  • 1/4 чаена чаша ябълков оцет
  • 1/4 чаена лъжица смлян бахар
  • 1 консерва доматен сос (400 грама)
  • 2 супени лъжици доматена паста

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 125 градуса.

Почистете ребрата, ако имат нужда и ги подсушете.

Сложете ги в голяма правоъгълна тава и ги подправете от двете страни със сол и черен пипер.

Добавете около 1/2 чаена чаша вода в тавата. Покрийте ги с фолио и ги печете за 2 часа.

Кафявата захар, виното, оцета, доматения сос и доматената паста, заедно с бахара сложете в касерола.

Задушавайте за 45 минути, докато сосът се сгъсти и редуцира. Той трябва да се получи много гъст.

Извадете ребрата от фурната, изхвърлете фолиото и отцедете водата от тавата. Увеличете температурата на фурната на 180 градуса.

Намажете добре ребрата със соса и запечете за 20-30 минути.

Нарежете и сервирайте.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти