Ребра с виненена глазура
Необходими продукти:
- 2 килограма свински ребра
- сол и черен пипер на вкус
- 1 чаена чаша червено вино
- 1 чаена чаша кафява захар
- 1/4 чаена чаша ябълков оцет
- 1/4 чаена лъжица смлян бахар
- 1 консерва доматен сос (400 грама)
- 2 супени лъжици доматена паста
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 125 градуса.
Почистете ребрата, ако имат нужда и ги подсушете.
Сложете ги в голяма правоъгълна тава и ги подправете от двете страни със сол и черен пипер.
Добавете около 1/2 чаена чаша вода в тавата. Покрийте ги с фолио и ги печете за 2 часа.
Кафявата захар, виното, оцета, доматения сос и доматената паста, заедно с бахара сложете в касерола.
Задушавайте за 45 минути, докато сосът се сгъсти и редуцира. Той трябва да се получи много гъст.
Извадете ребрата от фурната, изхвърлете фолиото и отцедете водата от тавата. Увеличете температурата на фурната на 180 градуса.
Намажете добре ребрата със соса и запечете за 20-30 минути.
Нарежете и сервирайте.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Свински ребърца с картофи, лук и гъби на фурна
- Свински ребърца на фурна в соева марината с чесън и горчица
- Мариновани свински ребърца на фурна с картофи и лук
- Глазирани свински ребра с мед, горчица и бира
- Барбекю сос за ребърца
- Мариновани свински ребра на фурна с лук, чесън и горчица
- Свински ребърца с нахут
- Яхния с ребърца, картофи и грах
- Задушени свински ребра със зеленчуци
- Свински ребърца в бира и сос барбекю
Коментари към Ребра с виненена глазура