Рататуй с яйца
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 1 голяма глава лук, нарязан на ситно
- 1 червена чушка, нарязана на ивици
- 2 скилидки чесън, наситнени
- 1 супена лъжица розмарин, нарязан
- 1 патладжан, нарязан
- 2 тиквички, нарязани
- 400 грама домати от консерва
- 1 чаена лъжица балсамов оцет
- 4 яйца
- шепа босилекови листа
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтина в дълбок тиган. Добавете лука, чесъна, чушката и розмарина. Пържете 5 минути, докато лукът омекне. Добавете патладжана и тиквичките. Две минути по-късно добавете доматите. Напълнете консервата от доматите с вода и изсипете в тигана. Оставете да къкри 40 минути под капак, след това за 20 без покритие.
Овкусете с балсамовия оцет и оформете 4 вдлъбнатини в сместа, в които чукнете по едно яйце. Подправете със сол и пипер. Сложете капака и изчакайте 2-5 минути яйцата да се приготвят до желаната от вас твърдост.
Поръсете с босилек и сервирайте.
Източник:
bbcgoodfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СУОНСЪН ЕКСТРАКТ ОТ ПАТЛАДЖАН капсули 450 мг * 30 SWR051
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Как да замразим патладжан по най-правилния начин, за да го запазим за зимата?
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Ливанска разядка Мутабал
- Лесна лазаня с патладжан и рикота
- Печен патладжан с оцет и чесън
- Салата от печен патладжан, домати и прясна моцарела
- Патладжан
- Рецепти за консерва от патладжани с чушки
Коментари към Рататуй с яйца