Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Макаронени изделия Равиоли с тиквички на фурна и пармезан

Равиоли с тиквички на фурна и пармезан

Равиоли с тиквички на фурна и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 4 малки тиквички
  • 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
  • 1 чаена лъжица лют пипер на люспи
  • 2 скилидки чесън, смачкани
  • 2/3 чаена чаша пармезан
  • 1/4 чаена лъжица черен пипер на прах
  • 2 супени лъжици сол
  • 500 грама равиоли със сирене
  • 3 супени лъжици магданоз

Начин на приготвяне:

Подредете тиквичките, нарязани на тънки кръгчета, на едни ред в тава. Полейте ги със зехтин, подправете със сол, черен пипер, чесъна и 3 супени лъжици пармезан, лютивия пипер. Разбъркайте ги с ръце, за да се овкусят добре и равномерно, след което отново ги разпределете, за да не се застъпват.

Печете ги за 20 минути, на 200 градуса в предварително загрята фурна.

Междувременно сварете равиолите - сложете ги във вряща подсолена вода и ги разбърквайте с дървена лъжица, за да предотвратите слепването им.

Варете ги 3 минути, докато омекнат. Прецедете ги през гевгир и ги сложете в голяма купа. Разбъркайте внимателно равиолите с тиквичките, добавете половината магданоз и останалия пармезан. Сервирайте веднага, като поръсите с магданоз и още пармезан по желание.

Да ви е вкусно!

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети