Равиоли с тиквички на фурна и пармезан
Необходими продукти:
- 4 малки тиквички
- 2 супени лъжици зехтин екстра върджин
- 1 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 2 скилидки чесън, смачкани
- 2/3 чаена чаша пармезан
- 1/4 чаена лъжица черен пипер на прах
- 2 супени лъжици сол
- 500 грама равиоли със сирене
- 3 супени лъжици магданоз
Начин на приготвяне:
Подредете тиквичките, нарязани на тънки кръгчета, на едни ред в тава. Полейте ги със зехтин, подправете със сол, черен пипер, чесъна и 3 супени лъжици пармезан, лютивия пипер. Разбъркайте ги с ръце, за да се овкусят добре и равномерно, след което отново ги разпределете, за да не се застъпват.
Печете ги за 20 минути, на 200 градуса в предварително загрята фурна.
Междувременно сварете равиолите - сложете ги във вряща подсолена вода и ги разбърквайте с дървена лъжица, за да предотвратите слепването им.
Варете ги 3 минути, докато омекнат. Прецедете ги през гевгир и ги сложете в голяма купа. Разбъркайте внимателно равиолите с тиквичките, добавете половината магданоз и останалия пармезан. Сервирайте веднага, като поръсите с магданоз и още пармезан по желание.
Да ви е вкусно!
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realsimple.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Черен ориз с праз и домати
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Солен мъфин с овесени ядки и тиквички
- Запеканка от тиквички с лук и кашкавал
- Запеканка от кайма със сирене и тиквички в картофена обвивка
- Пълнени тиквички с просо, маслини и билки
- Пюре от тиквички и картофи с лук и сметана
- Кексчета от тиквички с бекон
- Тортиля с тиквички, зеленчуци и подправки
Коментари към Равиоли с тиквички на фурна и пармезан