Печени шоколадови равиоли
Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша пшенично брашно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици зехтин
- 100 грама масло, охладено и нарязано на кубчета
- 3-4 супени лъжици студена вода
- течен шоколад
- 1 разбит белтък, смесен с лъжичка захар
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, солта и зехтина. Разбъркайте и прибавете нарязаното масло, ледената вода и разбъркайте. Оформете тесто и го разточете. Намажете равномерно с течен шоколад половината от кората.
Прегънете я на две и с помощта на щампа за тесто изрежете еднакви формички. Слепете ги с помощта на яйцето, смесено със захарта и притиснете краищата.
Загрейте фурната на 190 градуса, подредете равиолите в тава, покрита с лист пергамент и изпечете за 30 минути. Охладете и поръсете с пудра захар. Подредете сладките в чинийка и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: karmelowy.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА PM2000
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ ШОКОЛАД 250 мл
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
ОРГАНИК ШОП СКРАБ ЗА ТЯЛО БЕЛГИЙСКИ ШОКОЛАД 250 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВ ПУДИНГ 600 гр.
КАКАОВО БЛОКЧЕ КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Ежедневната консумация на шоколад може да помогне за забавяне на когнитивния спад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
Коментари към Печени шоколадови равиоли