Печени шоколадови равиоли

Необходими продукти:
- 1/4 чаена чаша пшенично брашно
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици зехтин
- 100 грама масло, охладено и нарязано на кубчета
- 3-4 супени лъжици студена вода
- течен шоколад
- 1 разбит белтък, смесен с лъжичка захар
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
В купа смесете брашното, солта и зехтина. Разбъркайте и прибавете нарязаното масло, ледената вода и разбъркайте. Оформете тесто и го разточете. Намажете равномерно с течен шоколад половината от кората.
Прегънете я на две и с помощта на щампа за тесто изрежете еднакви формички. Слепете ги с помощта на яйцето, смесено със захарта и притиснете краищата.
Загрейте фурната на 190 градуса, подредете равиолите в тава, покрита с лист пергамент и изпечете за 30 минути. Охладете и поръсете с пудра захар. Подредете сладките в чинийка и поднесете.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: karmelowy.pl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ФЛОРАС СИКРЕТ МАСЛО ЗА ТЯЛО ШОКОЛАД 100 мл
МЛЕКОВИТА ПРОТЕИНОВ ШЕЙК ШОКОЛАД 350 г
ПЮР НУТРИШЪН ГУРМЕ ПРОТЕИНОВ БАР ДВОЕН ШОКОЛАД 70 г
НовВИП ПАУЪР ШОКОЛАДОВО СЪРЦЕ 20 г
ЕНДОКА КОНОПЕНО МАСЛО С МЕНТА И ШОКОЛАД 300 мг CBD 3% капки 10 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Ограничаване на консумацията на шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Какви са ползите от консумацията на млечен шоколад
- Мокър шоколадов сладкиш без яйца
- Домашен млечен шоколад
- Усукана сладка питка с течен шоколад
Коментари към Печени шоколадови равиоли