Пържени равиоли с Рикота и мед
Необходими продукти:
200 грама брашно
20 грама масло
100 грама сирене Рикота или друго прясно домашно сирене
2 жълтъка
3-4 супени лъжици течен мед
5-6 супени лъжици зехтин
кората на половин лимон
щипка смляна канела
щипка сол
вода
Начин на приготвяне:
Смесете брашното с маслото и 1 супена лъжица зехтин. Сложете щипка сол, налейте малко вода и замесете тесто, което не трябва да бъде много твърдо.
Покрийте го с найлоново фолио и приберете в хладилника за половин час. След това го разточете тънко и нарежете на квадрати със страна 3 сантиметра.
Намачкайте рикотата с единия жълтък и ситно нарязаната лимонова кора. Прибавете 1 супена лъжица мед, щипка канела и разбъркайте старателно.
Сложете по малко от плънката в средата на квадратчетата тесто, намажете краищата им с втория жълтък и затворете с останалите парчета тесто. Прищипете, като се постараете да изкарате въздуха между двата слоя.
Изпържете равиолите в силно нагорещен зехтин до образуването на румена коричка.
Извадете готовите върху хартия, за да се поеме излишната мазнина.
Поднесете ги горещи, като ги полеете обилно с течен мед.
Добър апетит!
Снимки: dejur.livejournal.com
Коментари към Пържени равиоли с Рикота и мед