Равиоли с тиква
Необходими продукти:
за тестото:
- 2 1/2 чаени чаши брашно
- 1/2 чаена чаша сол
- 4 яйца
за плънката:
- 300 грама пюре от тиква
- 1 чаена чаша настърган пармезан
- 1/2 чаена чаша рикота
- 1 супена лъжица кафява захар
- сол и черен пипер
за соса:
- 1/2 чаена чаша масло
- 2 скилидки чесън, нарязани на дребно
- 1 супена лъжици нарязан на ситно градински чай
- 2 чаени лъжици нарязана на ситно мащерка
- пармезан за сервиране
Начин на приготвяне:
В купа комбинирайте брашното и солта. Изсипете го върху почистен кухненски плот и оформете като вулкан. В центъра чукнете яйцата и омесете меко тесто.
Добавете още брашно, тестото лепне. Увийте във фолио и приберете в хладилник за 1 час.
Разделете тестото на части, работете с едната от тях, а останалите увийте във фолио и върнете в хладилника. Тестото, с което работите, разточете през машина за паста, докато стане дебело около 2-3 милиметра. След това покрийте с чиста кърпа.
В голяма купа комбинирайте пюрето от тиква с пармезана, рикотата и кафявата захар, подправете със сол и черен пипер.
Сложете тестото върху чист набрашнен плот.
Направете купчинки от плънката (слагайте по 1 чаена лъжица), като оставите разстояние между тях. Отгоре поставете още един лист от тестото и с пръст преминете по горния пласт, като целта е да слепите двата слоя тесто, които са между купчинките от пълнежа. Нарежете с нож, за да оформите отделни равиоли.
В тиган затоплете маслото и, когато започне да образува мехурчета, добавете чесъна, мащерката и градинския чай. Щом отпуснат аромата си, свалете от котлона.
Сложете равиолите във вряща подсолена вода за около 1-2 минути, докато омекнат.
Свалете от котлона и полейте с масления сос с чесън.
delish.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Печени шоколадови равиоли
- Панирани печени равиоли
- Равиоли с босилеково песто, домати и спанак
- Равиоли с моцарела, босилек и мащерка
- Пържени равиоли с коприва и картофи
- Пържени равиоли с Рикота и мед
- Бързи равиоли с доматен сос
- Равиоли с тиквички на фурна и пармезан
- Тиквени равиоли
- Хрупкави пържени равиоли
Коментари към Равиоли с тиква