Равиоли с моцарела, босилек и мащерка
Необходими продукти:
500 грама брашно
1 яйце + 4 жълтъка
50 милилитра вода
125 грама моцарела
5 грама босилек
стрък мащерка
200 милилитра млечна сметана
50 грама сос песто
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Замесете тестото, прибавяйки към брашното цялото яйце, жълтъците, водата и сол на вкус.

Продуктите за плънката са: моцарела, босилек и мащерка. Нарежете ги на ситно, смесете и оформете от ароматната комбинация малки топчета.

Разточете тестото на два тънки пласта. Единия от тях разстелете върху подходяща форма с дупки (например форма за лед), напръскайте с вода и във всяка вдлъбнатина сложете по едно топче от плънката.

Покрийте с втория пласт тесто и изрежете равиолите с помощта на още една форма, която сложете върху тестото и притиснете. Разбира се, може да ги направите и без форми: разстелете тестото върху плота, подредите топчетата моцарела, покриете с другия лист тесто и изрежете кръгчета или други формички с помощта на нож или малък съд с подходящ широк отвор.
Сварете равиолите за около 5 - 6 минути. След това ги прехвърлете в тиган, налейте сметаната, прибавете соса песто и поставете съда на среден огън, докато течността се изпари и сосът се сгъсти.
Поднесете ястието с парченца моцарела и мащерка.

Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г
АРКТИС БИОФАРМА ХЕРБАЛ ПЮР БИО ЕЛИКСИР 500 мл
ПРОМОМАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25
ПЛАНТА ВИДА билков еликсир 250 мл ЕСПАРА
НовНАТУГЕНА МИКРОВЕДА ЛАЙФ 1000 мл
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Какво лекува мащерката
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Семена от босилек срещу запек и храносмилателни нарушения
- Макароните са полезни и предразполагат към здравословно хранене
- Какво е паста орзо и как да я приготвим
- Макарони с яйца и кашкавал на фурна
- Макарони с кайма, млечна заливка и доматен сос
- Топ 10 на най-популярните видове паста в света
- Как и колко да варим макаронените изделия
- Пилешко филе Капрезе
Коментари към Равиоли с моцарела, босилек и мащерка