Равиоли с моцарела, босилек и мащерка

Необходими продукти:
500 грама брашно
1 яйце + 4 жълтъка
50 милилитра вода
125 грама моцарела
5 грама босилек
стрък мащерка
200 милилитра млечна сметана
50 грама сос песто
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Замесете тестото, прибавяйки към брашното цялото яйце, жълтъците, водата и сол на вкус.
Продуктите за плънката са: моцарела, босилек и мащерка. Нарежете ги на ситно, смесете и оформете от ароматната комбинация малки топчета.
Разточете тестото на два тънки пласта. Единия от тях разстелете върху подходяща форма с дупки (например форма за лед), напръскайте с вода и във всяка вдлъбнатина сложете по едно топче от плънката.
Покрийте с втория пласт тесто и изрежете равиолите с помощта на още една форма, която сложете върху тестото и притиснете. Разбира се, може да ги направите и без форми: разстелете тестото върху плота, подредите топчетата моцарела, покриете с другия лист тесто и изрежете кръгчета или други формички с помощта на нож или малък съд с подходящ широк отвор.
Сварете равиолите за около 5 - 6 минути. След това ги прехвърлете в тиган, налейте сметаната, прибавете соса песто и поставете съда на среден огън, докато течността се изпари и сосът се сгъсти.
Поднесете ястието с парченца моцарела и мащерка.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ХЕРБАЛКАН ПАРАХЕРБ капсули * 90
БИЛКА ЧУДОДЕЙКА ТИНКТУРА ЗДРАВ БЯЛ ДРОБ 100 мл
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС НАСИПЕН 100 г
ЧАЙ ФИЛТЪР ПРИ СТУД И ЗИМА * 20 БИОПРОГРАМА
МАТИСЪН БИЛКОВ ЧАЙ АЛКА-БАЛАНС филтър * 25
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Двуседмична диета с паста
- Сладкиш кадаиф с моцарела и медено-лимонов сироп
- Салата в паста Конкильони
- Макарони със сварени яйца, колбас и майонеза, запечени с кашкавал
- Супа "Лазаня" с чесън и пармезан
- Панирани хапки моцарела
- Скална мащерка, Алпийски ацинос
- Ако чувствате краката си изморени, правете баня с мащерка
- Панирани печени равиоли
- Фусили с два вида сирена и мариновани домати
Коментари към Равиоли с моцарела, босилек и мащерка