Пържени равиоли с коприва и картофи

Необходими продукти
За плънката:
- 2 глави лук шалот
- 1 яйце
- сол
- 200 грама коприва
- 200 грама гъби
- 3 картофа
- 60 грама масло
За тестото:
- 270 грама брашно
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 яйца
- 1 супена лъжица студена вода
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Пресейте брашното със солта, към него добавете маслото, яйцата и налейте 1 супена лъжица много студена вода. Разбъркайте и замесете твърдо тесто, което увийте в найлоново фолио и сложете за половин час в хладилника, докато направите плънката.
Накълцайте ситно лука, запържете го леко в 1 супена лъжица масло, добавете накъсаните листата коприва, разбъркайте и поръсете с черен пипер и сол.
Извадете плънката в купа и оставете да се охлажда.
Картофите сварете и ги прокарайте през сито.
Към плънката от коприва добавете яйцето и картофите. Сместа за равиолите е готова.
Извадете тестото от хладилника, разточете го тънко, изрежете кръгчета с помощта на чаша и в половината на всяко сложете по 1 чаена лъжица от пълнежа. Затворете с другата част и прищипете краищата с пръсти.
Равиолите не варете, а изпържете в нагорещена растителна мазнина.
Поднесете ги с изпържени в зехтин печурки и заквасена сметана.
Добър апетит!
Източник: kp.by
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЛАЙКА НАКРАЙНИК ЗА РАВИОЛИ APM007 ЗА МАШИНА ЗА ПРЯСНА ПАСТА модел PM2000
ЧАЙ СЛИМ БЕЪР ДЕТОКСИКИРАЩ ЧАЙ 160 г
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ПРИ ПЪРХОТ 200 г
НАТУРА ТЕРАПИ КУРКУМАКТИВ разтвор 500 мл
ФЕРОГРИЙН таблетки * 30
ФЛОРА ФАРМА НАТУРАЛЕН ШАМПОАН С ЕКСТРАКТ ОТ КОПРИВА 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Макаронени изделия
- Червена мъртва коприва
- Коприва – състав, полезни свойства и странични ефекти
- Коприва
- Използвайте коприва за предотвратяване на косопада и заздравяване на косата
- Таратор с коприва и орехи
- Намалете пикочната киселина в ставите с чай от коприва
- Премахнете нежеланото окосмяване със семена от коприва
- Защитете растенията от листни въшки с коприва
- Копривата като средство за отслабване
- Копривата подпомага здравето на простатата
Коментари към Пържени равиоли с коприва и картофи