Пясъчно тесто
 
    Необходими продукти:
250 грама пшенично брашно
200 грама краве масло
100 грама захар (пудра или на пясък)
1 яйце (или 2 жълтъка)
щипка сол
ванилия на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Маслото трябва да бъде със стайна температура. Нарежете го на ситно с ножа и смесете със захарта, сложете щипка сол и внимателно разбъркайте с ръце, за да се насити с кислород. След това прибавете яйцето или два жълтъка.
Пресейте брашното директно върху плота, оформяйки куп, и направете вдлъбнатина в средата. Там изсипете маслено-яйчената комбинация и омесете добре с ръце.
Готовото тесто увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника да минимум половин час.
Когато се охлади и извадите от хладилника, разточете и вече може да използвате като основа за пита или да си направите бисквитки, оформяйки различни фигури и форми.
15-20 минути печене са достатъчни, а градусите да бъдат 180.
Ако замесите повече тесто, отколкото ви е необходимо, може да го замразите и да съхранявате в продължение на 3 месеца.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
НИКОЙ НЕ Е ПО-ГОЛЯМ ОТ ХЛЯБА - РАЛИЦА ИЛИЕВА, ИЛИАН ИЛИЕВ - ХЕРМЕС
НовБИОХЕРБА БРАШНО ОТ КОПРИВА 100 г
ОСТРОВИТ ОРИЗОВО БРАШНО 1000 г
ХИП ИНСТАНТНА МЛЕЧНА КАША ЛЕКА НОЩ БАНАН И СУХАР 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- 10 интересни начина за оформяне на любимите ви тестени изделия
- Шоколадови палачинки
- Тиквени понички с ванилия и пудра захар
- Бързо тесто с мая и прясно мляко (за 5 минути)
- Картофени рулца в тесто
- Топчета мамалига със сирене
- Турски питки Поача
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Рогчета от бутер тесто с шоколад и бадеми
- Пита с киселец, замесена с кисело мляко





 
             
             
             
             
             
            
Коментари към Пясъчно тесто