Пясъчно тесто

Необходими продукти:
250 грама пшенично брашно
200 грама краве масло
100 грама захар (пудра или на пясък)
1 яйце (или 2 жълтъка)
щипка сол
ванилия на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Маслото трябва да бъде със стайна температура. Нарежете го на ситно с ножа и смесете със захарта, сложете щипка сол и внимателно разбъркайте с ръце, за да се насити с кислород. След това прибавете яйцето или два жълтъка.
Пресейте брашното директно върху плота, оформяйки куп, и направете вдлъбнатина в средата. Там изсипете маслено-яйчената комбинация и омесете добре с ръце.
Готовото тесто увийте в найлоново фолио и приберете в хладилника да минимум половин час.
Когато се охлади и извадите от хладилника, разточете и вече може да използвате като основа за пита или да си направите бисквитки, оформяйки различни фигури и форми.
15-20 минути печене са достатъчни, а градусите да бъдат 180.
Ако замесите повече тесто, отколкото ви е необходимо, може да го замразите и да съхранявате в продължение на 3 месеца.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
БАДЕМОВО БРАШНО 100 г ЗДРАВНИЦА
СИЛТОНА БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН/КЮСПЕ 1 кг
ОСТРОВИТ ЦАРЕВИЧНО БРАШНО 1000 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КОПРИВА 250 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Тутманик
- Как да защитим дома си от мравките с помощта на царевично брашно?
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Крекери от пълнозърнесто брашно със слънчоглед, лен и сусам
- Бързи питки без месене
- Лимонов кекс с извара
Коментари към Пясъчно тесто