Незалепваща смес за печива и не само
Когато решите да изпечете някакъв десерт или друго ястие, със сигурност поръсвате дъното на формата с брашно, галета, грис или подмазвате с олио. Е да, но въпреки това, често храната остава по стените на съда, нали? Сега ще ви предложим рецепта за направата на "смазка-чудо" - една незалепваща смес за печива и не само. С нейна помощ просто ще забравите за залепващите проблеми.
Сместа може да се използва при приготвянето както на тестени изделия, така и на месо, запеканки, лазаня... За всичко. Такова покритие не прегаря, измива се лесно, не остават следи от него по готовото ястие.
Ето какви продукти са ви необходими:
- 1 чаена чаша брашно (ако ще приготвяте шоколадови печива, може да използвате смес от брашно и какао);
- 1 чаена чаша мазнина - може свинска мас, топено масло, готварска мазнина (ако използвате свинска мас или масло, те трябва да бъдат достатъчно студени);
- 1 чаена чаша растително олио.
Може да направите сместа, комбинирайки по 1/2 чаена чаша от продуктите.
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и двата вида мазнина. Започнете да разбивате на ниска скорост, ще се получи груба смес с бучки и неприятен цвят. След това увеличете скоростта и разбийте до получаването на пухкав крем, обемът трябва да се увеличи двойно. Цветът му е сребристобял.
Ако сместа ви се струва течна, добавете още малко брашно. "Смазката" е готова. Разпределете в бурканчета и приберете в хладилника или на студено място. Може да съхранявате по този начин в продължение на година.
Когато решите да използвате, трябва само да нанесете тънък слой от нея върху дъното (и стените) на съда с помощта на четка.
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЗОЯ БИО ЧЕРВЕНИ БОРОВИНКИ прах 125 г
ЗОЯ БИО ОБЛЕПИХА прах 60 г
ТРИМАРТ СОДА БИКАРБОНАТ прах 1000 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ СЛАДОЛЕД 500 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Добре е да знаете ...
- Кулинарни хитринки
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Тутманик
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Канелени сладки с мед
- Хрупкави домашни солети
- С оцет и захар може да заменим виното в ястията
- Ябълкова пита с кисело мляко
Коментари към Незалепваща смес за печива и не само