Турски питки Поача
Необходими продукти:
1 яйце
1 чаена чаша кисело мляко
1 чаена чаша олио
1 пакетче бакпулвер
1 чаена лъжица сол
3 - 4 чаени чаши брашно
1 жълтък за намазване
Начин на приготвяне:
Смесете всички продукти, освен брашното. След това постепенно добавете и него, разбърквайки след всяка чаша. Замесете меко тесто, което да не залепва по ръцете. Месете бързо и немного силно, защото питките ще се получат твърди. Ако желаете, може да сложите плънка по избор.
Застелете форма с хартия за печене, загрейте фурната до 180 - 200 градуса.
Късайте от тестото топчета с размер на яйце, оформете питки от тях и подредете в тавата, оставяйки достатъчно разстояние помежду им. Сплескайте ги леко и намажете с разбит жълтък. Ако решите да използвате плънка, не разточвайте тестото, а я сложете директно в топката и притиснете.
Преди да поставите питките да се пекат, направете бразди по повърхността им с помощта на вилица. Сложете във фурната за 15 - 25 минути (зависи от фурната), докато придобият златист цвят.
Тези вкусни питки може да превърнете в страхотни сандвичи с домат и сирене, например.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТАПИОКА НА ПРАХ 200 гр. ЗДРАВНИЦА
СИЛТОНА БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН/КЮСПЕ 500 г
ОСТРОВИТ ОВЕСЕНО БРАШНО 1000 г
БАЛЕВСКИ И КИРОВ БРАШНО ОТ ШИПКИ И КУРКУМА 250 г
КАСИС НА ПРАХ 100 г ЗДРАВНИЦА
СИЛТОНА БРАШНО ОТ БЯЛ ТРЪН/КЮСПЕ 1 кг
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Как правилно да замразим различните видове тесто
- Тутманик
- Ръжено брашно – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Премахнете липомите по тялото с мед и брашно
- Великденски кифлички Зайчета от тесто с извара
- Цветни рулца от тортила питки
- Усукана сладка питка с течен шоколад
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Турски питки Поача