Пясъчен кекс с бадеми

Необходими продукти:
250 грама брашно
1 чаена лъжица бакпулвер
5 - 6 супени лъжици прясно мляко
50 грама смлени бадеми
3 чаени лъжици течен подсладител
3 малки яйца
125 грама масло
настъргана кора от 1/2 лимон
няколко капки ванилова есенция
щипка настъргано индийско орехче
масло за подмазване на формата за печене
бадеми за поръсване на дъното на съда
Начин на приготвяне:
Разбъркайте размекнатото масло, добавяйки постепенно яйцата до получаване на пяна, прибавете подсладителя, лимоновата кора, индийското орехче и есенцията.
Изсипете бакпулвера при брашното и буквално лъжичка по лъжичка заедно с млякото съединете с яйчно-маслената комбинация, бъркайки непрекъснато. Когато сложите и последното брашно, полученото тесто трябва да се отделя на дълги капки от лъжицата.
Ако ви се струва много гъсто, прибавете още лъжичка мляко.
Изсипете смлените бадеми в тестото (50 грама).
Подмажете дъното на формата с масло и го поръсете с малко бадеми (смлени). Изсипете тестото. Поставете във фурната и изпечете при 180 градуса на средно положение на решетката в продължение на около час. Готовността проверете с клечка за зъби.
Изчакайте няколко минути, преди да извадите кекса от формата и поръсете с пудра захар, ако желаете, когато изстине.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Тутманик
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Хрупкави домашни солети
- За да се пукне цирея, наложете върху него тесто от сапун и белтък
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Бадем
Коментари към Пясъчен кекс с бадеми