Пържен карфиол със зеленчуци, ядки и червени боровинки
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша цветчета карфиол
- 1 чаена чаша сварен грах
- 1/2 чаена чаша царевица от консерва
- 1 глава стар лук, нарязана ситно
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 стръка прясна мащерка
- 2 супена лъжици филирани бадеми
- 2 супени лъжици сушени червени боровинки
- сол, черен пипер, сок от лимон
Начин на приготвяне:
В блендер сложете измития и подсушен карфиол.

Разбийте и го смелете ситно.

Загрейте зехтина, запържете чесъна, лука и карфиола. Разбъркайте и прибавете граха, царевицата, филираните бадеми и червените боровинки.

Разбъркайте отново. Налейте половин чаена чаша вода и задушете ястието за 10 минути. Подправете със сол, черен пипер, мащерка и лимонов сок. Разсипете порции и поднесете ястието топло.
Бон Апети!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.watchwhatueat.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол с гъби и целина
- Ориз с карфиол и лешници на фурна
- Карфиолени филийки за сандвичи
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Карфиолен сандвич
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Цветно зеле, карфиол
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Пържен карфиол със зеленчуци, ядки и червени боровинки