Начало Хранене Рецепти Салати Със зеленчуци Топла салата с карфиол, нахут и нар

Топла салата с карфиол, нахут и нар

Топла салата с карфиол, нахут и нар - изображение

Необходими продукти:

  • 3 супени лъжици зехтин
  • 1/2 чаена лъжица канела
  • 2 чаени лъжици семена кимион
  • 1 малка глава карфиол
  • 250 грама сварен нахут
  • 1-2 супени лъжици хариса (на вкус)
  • 4 малки домата
  • 1 чаена лъжица морска сол
  • 3-4 супени лъжици нар
  • връзка магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете карфиола на розички.

Смесете зехтина, канелата и семената от кимион. Сложете карфиола и го разбъркайте с ръце, да се овкуси. Прехвърлете карфиола в тава. Печете го 15 минути на 220 градуса.

В същата купа сложете нахута, пастата хариса и разбъркайте. Добавете доматите, които предварително сте нарязали.

Извадете тавата от фурната и сложете върху карфиола нахута и доматите. Върнете във фурната зеленчуците да се пекат за още 15 минути, докато карфиолът се сготви напълно.

Извадете зеленчуците от фурната и ги посолете, добавете половината зрънца нар и разбъркайте.

Накъсайте магданоза и го разделете в 2 купи, а върху него сложете от зеленчуковия микс. Поръсете с останалия нар и сервирайте.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника