Топла салата с карфиол, нахут и нар
Необходими продукти:
- 3 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена лъжица канела
- 2 чаени лъжици семена кимион
- 1 малка глава карфиол
- 250 грама сварен нахут
- 1-2 супени лъжици хариса (на вкус)
- 4 малки домата
- 1 чаена лъжица морска сол
- 3-4 супени лъжици нар
- връзка магданоз
Начин на приготвяне:
Нарежете карфиола на розички.
Смесете зехтина, канелата и семената от кимион. Сложете карфиола и го разбъркайте с ръце, да се овкуси. Прехвърлете карфиола в тава. Печете го 15 минути на 220 градуса.
В същата купа сложете нахута, пастата хариса и разбъркайте. Добавете доматите, които предварително сте нарязали.
Извадете тавата от фурната и сложете върху карфиола нахута и доматите. Върнете във фурната зеленчуците да се пекат за още 15 минути, докато карфиолът се сготви напълно.
Извадете зеленчуците от фурната и ги посолете, добавете половината зрънца нар и разбъркайте.
Накъсайте магданоза и го разделете в 2 купи, а върху него сложете от зеленчуковия микс. Поръсете с останалия нар и сервирайте.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: bbc.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Карфиол, Цветно зеле
- Супа от леща с грах, нахут и чесън
- Цветно зеле, карфиол
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Карфиол с гъби и целина
- Пилешки гърди с нахут и спанак
Коментари към Топла салата с карфиол, нахут и нар