Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Карфиол с печени зеленчуци, нахут и сирене фета

Карфиол с печени зеленчуци, нахут и сирене фета

Карфиол с печени зеленчуци, нахут и сирене фета - изображение

Необходими продукти:

  • 700 грама зеленчуци по избор - като сладки картофи, тиква, моркови или комбинация, нарязани на кубчета
  • 4 супени лъжици зехтин
  • 1 1/2 чаена лъжица сол
  • 120 грама сирене фета
  • 1/4 чаена чаша тиквени семена
  • 3 чаени чаши карфиолен ориз (смлян карфиол)
  • 1/2 чаена лъжица куркума
  • 1 консерва нахут (400 грама)
  • 1/2 чаена чаша свежи листа кориандър
  • сокът и кората от 2 лайма + още резени за сервиране
  • 1 авокадо

Начин на приготвяне:

Разпредете зеленчуците между две тави, полейте ги с 2 лъжици зехтин, посолете и подправете с черен пипер. Разбъркайте и печете за 20 минути на 220 градуса.

Прехвърлете зеленчуците от едната тава при другите и поръсете със сиренето фета.

Сложете тиквеното семе в празната тава, добавете към него карфиола, куркумата, 1 супена лъжица зехтин, половин лъжица сол и подправете с пипер. Разбъркайте.

Сложете двете тави отново във фурната и печете, докато картофите покафенеят, а тиквеното семе се опече - около 7-10 минути.

Междувременно смесете нахута, кориандъра, кората и сола от кайм, останалия зехтин и сол и черен пипер.

Когато зеленчуците са опечени сервирайте, като във всяка порция сложете авокадо и лайм.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thekitchn.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияДиетиБотаника