Цветно зеле с нахут, чесън и къри

Необходими продукти:
- 300 грама замразено цветно зеле
- 1 глави лук
- 1-2 скилидки чесън
- 200 грама сварен нахут
- копър или магданоз
- 1 чаена лъжица къри
- зехтин и сол
Начин на приготвяне:
Нахута залейте за 8-10 часа с вода, която след това отцедете, изплакнете зърната и ги сварете до пълна готовност.
Цветното зеле нарежете на малки парчета, сложете в тиган, залейте с вода и поставете върху котлона. Когато течността кипне, добавете нахута в съда, сложете също накълцаните чесън и лук, кърито и зехтин по ваша преценка.
Ако е необходимо, подсолете и задушете продуктите под капак за около 15 минути (или до готовност).
Ястието може да поднесете като самостоятелно или в качеството му на гарнитура.
Добър апетит!
Източник: nashakuhnja.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Яхния с пилешко, нахут и чоризо
- Нахутът като средство за отслабване: две диети и разтоварващ ден
- Хрупкав печен нахут за аперитив
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
Коментари към Цветно зеле с нахут, чесън и къри