Цветно зеле с нахут, чесън и къри

Необходими продукти:
- 300 грама замразено цветно зеле
- 1 глави лук
- 1-2 скилидки чесън
- 200 грама сварен нахут
- копър или магданоз
- 1 чаена лъжица къри
- зехтин и сол
Начин на приготвяне:
Нахута залейте за 8-10 часа с вода, която след това отцедете, изплакнете зърната и ги сварете до пълна готовност.
Цветното зеле нарежете на малки парчета, сложете в тиган, залейте с вода и поставете върху котлона. Когато течността кипне, добавете нахута в съда, сложете също накълцаните чесън и лук, кърито и зехтин по ваша преценка.
Ако е необходимо, подсолете и задушете продуктите под капак за около 15 минути (или до готовност).
Ястието може да поднесете като самостоятелно или в качеството му на гарнитура.
Добър апетит!
Източник: nashakuhnja.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Нахут в доматен сос с лимон
- Къри с нахут, грах и картофи
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Нахут със стафиди и ориз на фурна
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Хрупкав печен нахут за аперитив
- Карфиол, Цветно зеле
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Цветно зеле с нахут, чесън и къри