Цветно зеле с нахут, чесън и къри
Необходими продукти:
- 300 грама замразено цветно зеле
- 1 глави лук
- 1-2 скилидки чесън
- 200 грама сварен нахут
- копър или магданоз
- 1 чаена лъжица къри
- зехтин и сол
Начин на приготвяне:
Нахута залейте за 8-10 часа с вода, която след това отцедете, изплакнете зърната и ги сварете до пълна готовност.
Цветното зеле нарежете на малки парчета, сложете в тиган, залейте с вода и поставете върху котлона. Когато течността кипне, добавете нахута в съда, сложете също накълцаните чесън и лук, кърито и зехтин по ваша преценка.
Ако е необходимо, подсолете и задушете продуктите под капак за около 15 минути (или до готовност).
Ястието може да поднесете като самостоятелно или в качеството му на гарнитура.
Добър апетит!
Източник: nashakuhnja.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА ПРЕМИУМ желирани таблетки * 90
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Нахутът като средство за отслабване: две диети и разтоварващ ден
- Палачинки от нахут с лук и сушени домати
- Подлютен печен карфиол с куркума
- Бонбони от нахут с орехи, мед и канела
- Нахут с чесън и маслини
- Морковена салата с нахут и таханов дресинг
- Пилешко с нахут и ориз
- Здравословен веган дип с нахут
- Супа с карфиол, домати и джинджифил
Коментари към Цветно зеле с нахут, чесън и къри