Домашен ориз от карфиол

Необходими продукти:
- 1 глава карфиол, нарязана на едро
- 1 средно голяма глава лук, нарязана на четвъртинки
- 1 супена лъжица разтопено масло
- 1 чаена лъжичка морска сол
- 1/2 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 1 супена лъжица прясно изцеден лимонов сок
Начин на приготвяне:
- Сложете лука в блендер и го нарежете на ситно.
- Добавете нарязания карфиол и отново включете блендера, докато не го нарежете равномерно.
- Прехвърлете сместа в чист найлонов плик с механизъм за затваряне и съхранявайте в хладилник в срок до една седмица.
- За да сготвите ориза от карфиол, загрейте маслото в голям тиган на средно силен огън.
- Добавете сместа и бъркайте, докато отделилата се течност не се изпари и парченцата започнат да изглеждат сухи.
- Подправете със солта и черния пипер, поръсете с прясно изцедения лимонов сок и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: cookeatpaleo.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ИМУН ХЕЛТ капсули * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОАЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Задушени броколи и цветно зеле с моркови и грах в сметанов сос
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Печен карфиол с кайма, домати, заливка и кашкавал
- Салата Табуле с карфиол
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Огретен с карфиол, шунка и кашкавал
- Цветно зеле, запечено в кашкавален сос
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
Коментари към Домашен ориз от карфиол