Подлютен печен карфиол с куркума
Необходими продукти:
- 1 голяма глава карфиол
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица куркума
- 1 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 1/2 чаена лъжица морска сол
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 200 градуса по целзий.
Пригответе карфиола, като го нарежете на средни по размер розички.
Комбинирайте подправките и с тях поръсете карфиола. Разбъркайте с ръце, за да се овкусят всички розички.
Прехвърлете в тава и печете за 25-30 минути, докато карфиолът стане хрупкав. Сервирайте ястието, докато е топло с любим сос.
Може да приготвите вкусния зеленчук по същия начин като използвате любими ваши комбинации - с лимон и червен пипер или чесън и настърган пармезан. Поднесете с доматен или млечен сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ желирани таблетки * 75 NATURE'S WAY
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ХИП ПЮРЕ РАЗЛИЧНИ ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
АЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ ПРЕМИУМ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ВЪЗРАСТНИ желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Цветно зеле, карфиол
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Карфиол с гъби и целина
- Пилешко с цветно зеле и сметана на фурна
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Топла салата с карфиол, нахут и нар
- Печен карфиол с кайма, домати, заливка и кашкавал
- Карфиолени питки
Коментари към Подлютен печен карфиол с куркума