Подлютен печен карфиол с куркума

Необходими продукти:
- 1 голяма глава карфиол
- 1 чаена лъжица кимион
- 1 чаена лъжица куркума
- 1 чаена лъжица лют пипер на люспи
- 1/2 чаена лъжица морска сол
- 2 супени лъжици зехтин
Начин на приготвяне:
Затоплете фурната на 200 градуса по целзий.
Пригответе карфиола, като го нарежете на средни по размер розички.
Комбинирайте подправките и с тях поръсете карфиола. Разбъркайте с ръце, за да се овкусят всички розички.
Прехвърлете в тава и печете за 25-30 минути, докато карфиолът стане хрупкав. Сервирайте ястието, докато е топло с любим сос.
Може да приготвите вкусния зеленчук по същия начин като използвате любими ваши комбинации - с лимон и червен пипер или чесън и настърган пармезан. Поднесете с доматен или млечен сос.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ таблетки 1 г * 30 NATURE`S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ 50 + таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОМАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиол, Цветно зеле
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Печен карфиол с наденица и чедър
- Цветно зеле, карфиол
- Карфиолена салата в буркан
- Консервиран карфиол с домати и чесън
- Пюре от карфиол с мащерка и масло
- Гювечета от цветно зеле с извара и кашкавал
Коментари към Подлютен печен карфиол с куркума