Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Подлютен печен карфиол с куркума

Подлютен печен карфиол с куркума

Подлютен печен карфиол с куркума - изображение

Необходими продукти:

  • 1 голяма глава карфиол
  • 1 чаена лъжица кимион
  • 1 чаена лъжица куркума
  • 1 чаена лъжица лют пипер на люспи
  • 1/2 чаена лъжица морска сол
  • 2 супени лъжици зехтин

Начин на приготвяне:

Затоплете фурната на 200 градуса по целзий.

Пригответе карфиола, като го нарежете на средни по размер розички.

Комбинирайте подправките и с тях поръсете карфиола. Разбъркайте с ръце, за да се овкусят всички розички.

Прехвърлете в тава и печете за 25-30 минути, докато карфиолът стане хрупкав. Сервирайте ястието, докато е топло с любим сос.

Може да приготвите вкусния зеленчук по същия начин като използвате любими ваши комбинации - с лимон и червен пипер или чесън и настърган пармезан. Поднесете с доматен или млечен сос.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: realfood.tesco.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника