Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пържен карфиол по корейски

Пържен карфиол по корейски

Пържен карфиол по корейски - изображение

Необходими продукти

За панировката:

  • 1/2 чаена чаша брашно
  • 1/2 чаена чаша нишесте
  • 1 чаена лъжица бакпулвер
  • 1 чаена чаша студена вода
  • 1 яйце
  • сол
  • 1 глава карфиол, разделена на розички
  • олио за пържене

За соса:

  • 1/4 чаена чаша чеснов чили сос
  • 2 супени лъжици соев сос
  • 3 супени лъжици кафява захар
  • 2 чаени лъжици сусамово олио
  • 1 чаена лъжица настърган джинджифил
  • 2 супени лъжици сусамови семена
  • 2 стръка зелен лук за декорация

Начин на приготвяне:

В голяма купа сипете брашното, нишестето и бакпулвера. Добавете яйцето, ледената вода и посолете с чаена лъжица готварска сол.

Загрейте голям тиган на средна степен на котлона и налейте около 1 сантиметър олио.

Потопете розичките карфиол в получената панировка и ги запържете на порции, докато станат златисти (около 4 минути). Панираните розички извадете върху салфетка, за да се отцедят от излишната мазнина, която са поели при пърженето.

Смесете в купа чесновия чили сос със соевия, кафявата захар, сусамовото олио и джинджифила. Разбъркайте карфиола в соса и поднесете в чиния, поръсен със сусамови семена и зелен лук.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаника