Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Карфиолен сандвич

Карфиолен сандвич

Карфиолен сандвич - изображение

Необходими продукти:

  • 1/2 чаена чаша зехтин
  • 2 скилидки чесън, накълцани на ситно
  • 1 чаена лъжица сол
  • 1/2 чаена лъжица черен пипер
  • средна глава карфиол, нарязан на малки розички
  • 1/2 чаена чаша светли стафиди
  • 1/4 чаена чаша бяло вино (по желание)
  • 1/4 чаена чаша шамфъстък
  • 8 филии хляб (най-добре с квас)
  • 120 грама сирене Манчего, нарязано на 8 резена
  • 2 супени лъжици нарязан магданоз

Начин на приготвяне:

Зехтина, чесъна, сол и пипер разбъркайте в купичка. С получената смес полейте карфиола и разбъркайте.

Прехвърлете го в застлана с хартия тава и го печете на 175 градуса за 25 минути, след което го обърнете и печете още 10-20, докато омекне напълно.

През това време накиснете стафидите във вино или вода за 10 минути, отцедете.

Запечете шамфъстъка на сух тиган, охладете и нарежете на ситно ядките.

Разпределете карфиолът върху филиите хляб, отгоре поръсете с ядки и стафиди, и завършете с настъргано сирене.

Печете за 7-10 минути.

Сервирайте сандвичите поръсени с магданоз.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноХрани и ястияБотаникаСоциални грижи