Запечен кашкавал в "хляб" от карфиол
Необходими продукти:
За филийките:
- 3 чаени чаши ориз от карфиол
- 1 яйце, леко разбито
- 1/2 чаена чаша натрошено сирене
- 1/2 чаена лъжичка фина морска сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
За кашкавала:
- 1 супена лъжица масло със стайна температура
- 1/3 чаена чаша настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса и покрийте дъното на тава с хартия за печене, след което я намажете обилно със зехтин.
- Прехвърлете ориза от карфиол в голям съд, годен за употреба в микровълнова фурна и я включете на висока степен в продължение на 8 минути.
- Изсипете го в чиста памучна кърпа, завийте и притиснете добре, за да се подсуши максимално.
- Прехвърлете в голяма купа и добавете яйцето, сиренето, солта и черния пипер. Разбъркайте добре.
- Оформете 4 квадратчета от карфиолената смес и печете около 15 минути до златист цвят.
- Извадете тавата от фурната и оставете "филийките" да се охладят в продължение на 10 минути. Внимателно ги отделете от хартията за печене, за да не ги счупите.
- Разтопете маслото в тиган на средно силен огън и поставете две карфиолени кори. Разпределете върху тях настъргания кашкавал и покрийте с другите две кори.
- Печете около 3-4 минути от всяка страна до златисто кафяв цвят, като ги обръщате много внимателно.
- Поднесете сандвича топъл, гарниран по избор.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ПРОМОАЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ЖЕНИ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ B-КОМПЛЕКС желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОАЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Карфиол, Цветно зеле
- Тостери от лаваш с кашкавал
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Вкусни идеи за весели сандвичи
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Домашен кашкавал с извара и масло
- 20 идеи за бързи и вкусни сандвичи - Първа част
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
Коментари към Запечен кашкавал в "хляб" от карфиол