Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Хляб от карфиол и бадемово брашно

Хляб от карфиол и бадемово брашно

Хляб от карфиол и бадемово брашно - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава карфиол
  • 6 големи яйца – разделени на белтъци и жълтъци
  • 1 1/2 чаена чаша бадемово брашно
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан
  • 5 скилидки чесън – смачкани
  • 1 супена лъжица бакпулвер
  • 5 супени лъжици разтопено масло
  • 1 щипка сол
  • 1 чаена лъжица италианска подправка
  • сусам, магданоз и розмарин за поръсване

Начин на приготвяне:

Накъсайте карфиола на розички и ги смелете в кухненски робот. Стоплете в микровълнова фурна за 4 минути, след което прецедете с кърпа от излишната течност.

Разбийте белтъците на сняг, докато образуват меки върхове.

Добавете 1/4 от тях към жълтъците, сложете бадемовото брашно, пармезана, чесъна, бакпулвера, маслото и солта. Разбъркайте с шпатула и накрая добавете останалите белтъци и изцедения карфиол. Подправете с италианския микс подправки и смесете добре всички продукти.

Прехвърлете полученото тесто в малка правоъгълна форма за кекс (намазнена) и поръсете със сусам и пресни подправки – магданоз и розмарин.

Печете 45-50 минути на 180 градуса, докато хляба стане златист.

Оставете да се охлади преди да разрежете.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: tasty.co

Още по темата:

4.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЗдравни съветиРецептиЛюбопитноХрани и ястияБотаникаСнимкиВидеоЛайфстайлНовиниИнтервютаДиети