Пържени хлебчета с пълнеж от картофи и кашкавал с копър

Необходими продукти:
- 300 грама кисело мляко
- 2 супени лъжици заквасена сметана
- 800 грама пшенично брашно
- 2 яйца
- 1 килограм картофи
- краве масло
- връзка копър
- 150 грама кашкавал
- черен пипер
- сол
- олио
Начин на приготвяне:
Първо се заемете с направата на плънката за хлебчетата. Сварете предварително обелените картофи, след което ги подсушете и намачкайте. Докато са още горещи, към тях прибавете настъргания кашкавал, наситнения копър, подправете. По желание може да добавите и малко масло.
Замесете тесто от киселото мляко, сметаната, брашното, яйцето и малко масло. Разделете на парчета, всяко с тегло около 40-50 грама, разточете ги, в средата им сложете от картофено-кашкавалена плънка. Прищипете краищата, съединявайки тестото, изпържете в горещо слънчогледово олио от двете страни.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Медена питка с шоколад
- Турски питки Поача
- Кашкавалени бисквитки с масло и подправки
- Питки със салата от риба тон, яйца и авокадо
- Пилешки терин със зеленчуци
- Пълнени питки с гъби, кашкавал и домати
- Картофени питки с чесън и сусам
- Пита с киселец, замесена с кисело мляко
- Ябълкова пита с извара и канела
Коментари към Пържени хлебчета с пълнеж от картофи и кашкавал с копър