Пържена скумрия в сметанов сос с гъби и миди

Необходими продукти:
- 1 замразена скумрия
- 300 грама миди
- 250 грама печурки
- 150 милилитра готварска сметана
- по 2 супени лъжици доматен и соев сосове
- червен пипер и сол
- зехтин
- брашно
Начин на приготвяне:
Първо размразете рибата, почистете я, разрежете първо на две части по дължина, след това на порции, които подсолете и оваляйте в брашно.
Изпържете ги в мазнината от двете страни..
Гъбите измийте, нарежете и изпържете. Към тях прибавете мидите, разбъркайте и нека се приготвят до изпаряване на течността.
Тогава намалете температурата на котлона, налейте двата соса (доматения и соевия), сметаната и подправки на вкус.
Разбъркайте старателно и залейте с тази смес рибата. Поставете ястието на слаб огън за няколко минути, за да може скумрията да се стопли.
Когато това стане, затворете съда с капак и изчакайте 5 минути, преди да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Пастет от пушена скумрия със сметана, горчица и хрян
- Скумрия на фурна с мариновано цвекло
- Пълнена скумрия с лук и топено сирене
- Скумрия на скара с пикантна марината
- Печена скумрия с домати и маслини
- Салата от пушена скумрия с рукола и краставици
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
- Пастет от пушена скумрия с лук и лимон
- Пълнена скумрия с гъби, лук и кашкавалена коричка
Коментари към Пържена скумрия в сметанов сос с гъби и миди