Пържена скумрия в сметанов сос с гъби и миди
Необходими продукти:
- 1 замразена скумрия
- 300 грама миди
- 250 грама печурки
- 150 милилитра готварска сметана
- по 2 супени лъжици доматен и соев сосове
- червен пипер и сол
- зехтин
- брашно
Начин на приготвяне:
Първо размразете рибата, почистете я, разрежете първо на две части по дължина, след това на порции, които подсолете и оваляйте в брашно.
Изпържете ги в мазнината от двете страни..
Гъбите измийте, нарежете и изпържете. Към тях прибавете мидите, разбъркайте и нека се приготвят до изпаряване на течността.
Тогава намалете температурата на котлона, налейте двата соса (доматения и соевия), сметаната и подправки на вкус.
Разбъркайте старателно и залейте с тази смес рибата. Поставете ястието на слаб огън за няколко минути, за да може скумрията да се стопли.
Когато това стане, затворете съда с капак и изчакайте 5 минути, преди да поднесете.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: jrati.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Скумрия плакия
- Скумрия на скара с пикантна марината
- Печена скумрия на фурна с хрупкава билкова коричка
- Домашно маринована скумрия
- Скумрия на фурна с майонеза и горчица
- Скумрия с лук на фурна
- Картофена салата с пушена скумрия и ябълки
- Скумрия с картофи, зеленчуци и бяло вино на фурна
- Печена скумрия в марината от горчица, майонеза и соев сос
Коментари към Пържена скумрия в сметанов сос с гъби и миди