Пълнозърнеста каша със запечени банани и канела

Необходими продукти:
4 супени лъжици пълнозърнести люспи
1 чаена чаша прясно мляко
1 банан
1 супена лъжица тръстикова захар
1 супена лъжица масло
20 милилитра прясно изцеден портокалов сок
сол на вкус
канела на вкус
ядки или плодове за украса
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява до 190 градуса.
Банана обелете и разрежете на две части по дължина или на кръгчета. Подредете ги в тава, полейте с прясно изцедения портокалов сок, поръсете със захар, канела и подредете малки парченца масло най-отгоре. Изпечете в загрята до 190 градуса фурна в продължение на около 15-20 минути, докато се образува златиста апетитна коричка.
Докато бананът се пече, сварете кашата в прясното мляко. Може да добавите семена по ваш избор (например, ленени, чиа...).
Прехвърлете в подходящ съд, сложете изпечените банани отгоре и може да поръсите с ядки, също да поднесете с пресни малини, например.
Добър апетит!
Снимка: kulinariya.goodhouse.com.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЛОДОВА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТИ КУЛТУРИ 190 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША БИО СВЕЖИ ПЛОДОВЕ 250 г
ХИП ИНСТАНТНА БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША ОВЕС 200 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Как да съхраняваме бананите у дома, за да не почерняват бързо
- Софт храни
- Банан
- Зърнено-житните култури и диабет тип 2
- Защо яденето на банан преди лягане помага да заспите бързо
- Избелете зъбите си за 2 седмици с бананова кора
- Консумирайте банани и кисело мляко срещу диария
- Бананите – причиняват или облекчават запека
- Подхранете кожата на лицето с бананова кора
- Кремчета с маскарпоне, дулсе де лече и банани
Коментари към Пълнозърнеста каша със запечени банани и канела