Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Пълнено хлебче със спанак, артишок и крема сирене

Пълнено хлебче със спанак, артишок и крема сирене

Пълнено хлебче със спанак, артишок и крема сирене - изображение

Няма как да не ви хареса това хлебче, което прилича на бомбичка - идеално кръгло и с взривяващ сетивата пълнеж от топящи се ароматни сирена, а в комбинация със спанак е още по-хубаво. Всъщност, не се налага да казваме нищо за съчетанието от спанак и сирене, нали? Любими на много и толкова добре позната! И все пак ще ви изненадаме с малки парченце артишок за идеално балансиран вкус. Пробвайте тази рецепта за пълнено хлебче и не забравяйте да споделите отзивите си за него.

Необходими продукти:

  • 250 грама сирене крема
  • 1/2 чаена чаша ситно накълцан артишок
  • 1/2 чаена чаша ситно нарязан бланширан или замразен спанак
  • 1 1/4 чаена чаша настъргана моцарела
  • 1 чаена чаша фино настърган пармезан
  • 1 скилидка чесън - смляна
  • 1/2 чаена лъжица лют червен пипер на люспи
  • сол и черен пипер на вкус
  • 400 грама готово тесто
  • За намазване:
  • 2 супени лъжици разтопено масло
  • 1 чаена лъжица ситно нарязан магданоз
  • 1/2 чаена лъжица чесън на прах

Начин на приготвяне:

Включете фурната на 180 градуса, за да се загрява, докато приготвите продуктите за хлебчето.

Сирена с подправки

В купа смесете крема сиренето, артишока, нарязан на ситно, бланширания спанак, моцарелата, пармезана, чесъна и червения пипер на люспи. Подправете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте добре, за да се смесят всички продукти.

пълнеж за пълнено хлебче

Разстелете тестото (може да използвате готово или направете млечното тесто от тази рецепта) в тавичка. Отгоре сложете оформените на топка сирена. С краищата на тестото загърнете пълнежа, за да се оформи топка. Обърнете, така че краищата да са отдолу.

В малка купичка смесете разтопеното масло, накълцания магданоз и чесъна на прах. С четка нанесете сместа върху хлебчето, така че да го покриете от всички страни с ароматната мазнина.

пълнено хлебче

Запечете за 25 минути, докато вашето пълнено хлебче придобие златиста коричка. Сервирайте го топло, за да се насладите на топящите се ароматни сирена.

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайлЗдравни съветиХрани и ястияПрезентацииЛюбопитноБотаникаЛеченияАлтернативна медицинаХранене при...СнимкиДиетиНовиниИнтервюта