Пълнени чили чушки в бекон с пилешко, крема сирене и домати
Необходими продукти:
- 200 грама пилешка кайма
- 1 глава кромид лук
- 300 грама бекон
- 100 грама крема сирене
- 3 зелени чили чушки
- 1 домат
- 100 милилитра соев сос
Начин на приготвяне:
Сложете дървена грил дъска (липова или от елша) в съд с вода, която да покрие дъската напълно. Оставате минимум за час, а максималният престой да бъде 12 часа.
Нарежете и леко изпържете лука в тиган, добавете каймата от пилешко, подсолете, сложете смлян черен пипер и гответе в продължение на 10 минути. По желание може да добавите наситнени зелени подправки, чесън или чили.
Сгорещете барбекю на дървени въглища до средна температура (около 160-180 градуса, поставете ръка над решетката, без да я докосвате, разбира се; трябва да може да задържите така около 10 секунди).
Междувременно мариновайте бекона в соевия сос за 10 минути. Разрежете чили чушките на две по дължина и в половинките разпределете каймата. Намажете я с крема сирене и подредете върху него парченца домат. Подсолете.
Увийте всяка от напълнените чушки с по 1-2 ивици бекон.
След като решетката на барбекюто се нагорещи до необходимата температура, поставете дъската върху нея с лицевата страна надолу за минута-две, докато започне да дими (изсушаването по този начин няма да позволи на дъската да се изкриви прекалено много по време на печенето).
След това обърнете дъската с лицевата страна нагоре и върху нея подредете чушките, увити в бекона.
Ако разполагате с капак, поставете го над тях. Изпечете до златисто, за около 15-20 минути. В случай че нямате подходящ капак, печете чушките в продължение на 20-30 минути, като дъската трябва да тлее, но не на гори. Добре е да си приготвите бутилка с вода наблизо, за да може да реагирате веднага при евентуално запалване.
Готовото ястие сервирайте горещо със студена бира. Изстивайки, чушките губят постепенно пикантността си.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АИ - ЛИПОРОЛ капсули * 90
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ХОТ ПЕПЪР 200 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АНТИЦЕЛУЛИТНО ОЛИО ХОТ ПЕПЪР 50 мл
ХРИСТИНА АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ С ЛЮТА ЧУШКА И ЧЕРЕН ПИПЕР 200 мл
БИО ВИТАЛ ЗАГРЯВАЩ КОНСКИ ГЕЛ 500 мл
МИНСИНОВ ЗА СТРОЙНА ФИГУРА таблетки * 60 3 CHENES
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Люти чушки - полезни свойства и вреди
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
- Маринована сиврия (консервирана и за бърза консумация)
- Люти чушки Халапеньо - полезни свойства и противопоказания
- Пържени чушки с чесън и магданоз
- Сладка червена чушка
- 9 интересни факта за чушките камба
- Сладко от люти чушки
- Хрупкави чушки Халапеньо с крема сирене
- Мариновани чушки Халапеньо с мащерка и риган
Коментари към Пълнени чили чушки в бекон с пилешко, крема сирене и домати