Домашен чили сос
Необходими продукти:
- 6-7 дълги червени чили чушки
- голяма връзка кориандър
- 4-5 скилидки чесън
- 150 грама захар
- 6-7 сантиметра корен джинджифил
- 180 милилитра прясно изцеден сок от лимон или лайм
- 3 супени лъжици тайландски рибен сос (или заменете със соев)
Начин на приготвяне:
Измийте чушките и ги нарежете на ситно. Обелете джинджифила и чесъна и ги нарежете на малки парчета.
Накълцайте кориандъра. След това смесете в блендер тези продукти и смелете до еднородност.
Прехвърлете лютата комбинация в купа и прибавете захарта. Налейте лимоновия сок, рибения сос и бъркайте до разтварянето на сладките кристалчета.
Изсипете готовата смес в буркан, затворете го и приберете в хладилника.
Чили сосът е идеално допълнение към редица ястия, но той може да се използва и като марината за месо и особено за птици.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯМАМОТО НУТРИШЪН АИ - ЛИПОРОЛ капсули * 90
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ХОТ ПЕПЪР 200 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АНТИЦЕЛУЛИТНО ОЛИО ХОТ ПЕПЪР 50 мл
ХРИСТИНА АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ С ЛЮТА ЧУШКА И ЧЕРЕН ПИПЕР 200 мл
БИО ВИТАЛ ЗАГРЯВАЩ КОНСКИ ГЕЛ 500 мл
МИНСИНОВ ЗА СТРОЙНА ФИГУРА таблетки * 60 3 CHENES
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Кашкавален сос Бешамел
Коментари към Домашен чили сос