Чили сос с пушен червен пипер и чесън
Необходими продукти:
- 300 грама люти червени чушки (чили)
- 5-7 скилидки чесън
- 2 супени лъжици готов доматен сос
- 1 чаена лъжица винен оцет (червен)
- 4 супени лъжици зехтин
- по 1/2 чаена лъжица смлян кимион и пушен червен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Обелете и накълцайте скилидките чесън. Лютите чушки нарежете на кръгчета заедно със семената и сложете в блендер.
Добавете чесъна, доматения сос и винения оцет, подправете с пушения червен пипер и кимиона, след което разбийте до еднородност.
Без да изключвате уреда, на тънка струя влейте зехтина, за да се получи гладък сос.
Подсолете го на вкус и прехвърлете в сосиера. Покрийте с найлоново фолио и приберете в хладилника за минимум час.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gastronom.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ ХОТ ПЕПЪР 200 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА АНТИЦЕЛУЛИТНО ОЛИО ХОТ ПЕПЪР 50 мл
ХРИСТИНА АНТИЦЕЛУЛИТЕН КРЕМ С ЛЮТА ЧУШКА И ЧЕРЕН ПИПЕР 200 мл
БИО ВИТАЛ ЗАГРЯВАЩ КОНСКИ ГЕЛ 500 мл
МИНСИНОВ ЗА СТРОЙНА ФИГУРА таблетки * 60 3 CHENES
КРЕВИЛ ГЕЛ С КОНСКИ КЕСТЕН И ЧИЛИ 500 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Доматени сосове
- Сос Бъфало
- Сос от топено сирене със сметана и кашкавал
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Сос от сирена с прясно мляко и лук
- Пилешки пържоли в лимонов сос
- Пилешка пастърма с лютивка и червен пипер
- Гарум - римският сос, служещ за подправка и лекарство
- Майонеза – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Сметанов сос Алфредо с пармезан и масло за паста
- Кашкавален сос Бешамел
Коментари към Чили сос с пушен червен пипер и чесън