Начало Хранене Рецепти Консерви Зеленчуци Мариновани люти чушки с розмарин и чесън в зехтин

Мариновани люти чушки с розмарин и чесън в зехтин

Мариновани люти чушки с розмарин и чесън в зехтин - изображение

Необходими продукти:

  • 7 червени чили чушки
  • 2 глави чесън
  • 2 стръка розмарин
  • 2 дафинова листа
  • 250 милилитра зехтин


Начин на приготвяне:

Обелете чесъна и сложете скилидките в тенджера. Добавете стръкчетата розмарин и дафиновите листа. Налейте зехтина и поставете съда върху котлона. Веднага щом мазнината заври, намалете температурата до минимална и оставете чесъна да се задушава в продължение на 20 минути.

След това свалете тенджерата от огъня, извадете скилидките и розмарина от олиото, веднага ги сложете в предварително подготвен буркан, който затворете с капак.

Сложете чили чушките в зехтина и нека мазнината отново кипне. Тогава намалете температурата и задушете за 10 минути.

Извадете чушките, сложете ги в буркана при чесъна и залейте с горещия зехтин.

Затворете бурканчето, нека се охлади и приберете в хладилника.


Да ви е вкусно!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: ochenvkusno.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети