Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнени тиквички с пилешко, домати и маслини

Пълнени тиквички с пилешко, домати и маслини

Пълнени тиквички с пилешко, домати и маслини - изображение

Необходими продукти:

  • 3 средни тиквички, разрязани по дължина
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/2 глава лук
  • 2 скилидки чесън - наситнени
  • 2 чаени чаши накъсано пилешко месо (предварително сготвено)
  • 1 чаена лъжица сух риган
  • сол и черен пипер
  • 1 консерва от 400 грама нахут
  • по 1/2 чаена чаша чери домати и разполовени маслини каламата
  • 1 чаена чаша сирене фета или бяло саламурено сирене
  • 1/2 лимон
  • 3/4 чаена чаша нарязана на кубчета краставица
  • свеж копър

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

Издълбайте сърцевината на тиквичките. Получените лодки подправете и полейте обилно със зехтин.

Сложете да се пекат 15 минути, след което увеличете температурата на фурната на 220 градуса.

Докато тиквичките се пекат, запържете лука (предварително го нарежете) в зехтин, докато омекне. Добавете чесъна, а минута по-късно сложете наситнена вътрешността на тиквичките. Пържете за около 2-3 минути.

Идва ред да добавите пилешкото, нахута, разполовени чери доматите и маслините. След 5 минути свалете от котлона и напълнете тиквичките.

Поръсете със сиренето и запечете за около 10 минути.

При сервиране, изстискайте половин лимон и поръсете с копъра и краставицата.

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиетиЛайфстайлХранене при...НовиниАнкети