Пълнени печурки със спанак и сирене

Необходими продукти:
- 500 грама пресни печурки
- 2 стръка пресен лук, нарязани ситно
- половин връзка пресен спанак
- 150 грама натрошено сирене
- 60 грама разтопено масло
- сол и черен пипер на вкус
- 80 грама крема сирене
Начин на приготвяне:
Измийте, подсушете и почистете гъбите от пънчетата им.
Глазирайте ги с разтопено масло и подредете в намазнена тава. Подсолете и подправете с черен пипер на вкус. В тиган сгорещете мазнина и сотирайте нарязания пресен лук и спанак. Задушете за 5-10 минути и охладете. Комбинирайте сместа с двата вида сирена и разбъркайте. Напълнете гъбките с плънката, поръсете с разтопено масло.
Запечете в загрята на 200 градуса фурна за 25-30 минути. Поднесете ястието топло, гарнирано с пресни подправки по избор.
Добър апетит!
Източник: www.circle-b-kitchen.squarespace.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ПЕДИАКИД ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН B сироп 125 мл
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180
ФОКУС ФОРМУЛА таблетки * 60 НОБЕЛ
ПЮР НУТРИШЪН ЛИВЪР КОМПЛЕКС капсули * 60
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
ПРОМОЕФИМЕ ЖЕЛЯЗО + ВИТАМИН В6 + В12 + С + ФОЛИЕВА КИСЕЛИНА капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Как се прави котидж сирене и за какво е полезно
- Тутманик
- Ливадна печурка, Анасонова печурка, Анасонлийка, Ливадна печурка, Бяла горско-ливадна печурка
- Как да махнем неприятния дъх от масло, сирене или извара?
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Спанак - състав, ползи и противопоказания
- Картофени соленки със сирене, орехи и кимион
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Хапки от крема сирене и кашкавал със сушени домати и орехи
- Мус от крема сирене с краставици и копър
Коментари към Пълнени печурки със спанак и сирене